Ontbijt met Raf Njotea 

HAMONT-ACHEL – Boeken rijmt op… koffie en koffiekoeken! Oktober is ontbijtmaand in de bibliotheek van Hamont-Achel. Dat een ontbijt in de bib een gesmaakte formule is, getuigt de jarenlange traditie en mooie opkomst. Ook dit jaar staan er broodjes en begeestering op het menu, alsook een smaakmakende gast. Die eer komt ditmaal toe aan schrijver en taalliefhebber Raf Njotea. 

Raf Njotea is scenarist, presentator en columnist voor De Standaard. Hij schreef mee aan verschillende Vlaamse TV-reeksen, waaronder Dertigers, Familie, Panna: een webserie voor jongeren… en hij presenteerde Voorproevers op Radio 1. Via zijn columns en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijk debat rond thema’s als identiteit, taal en representatie. Want onze taal vormt ons wereldbeeld; de uitdrukkingen die we gebruiken, bepalen mee hoe we naar de wereld kijken. Hoe en waarom moeten we onze taal bewuster gebruiken? Daar gaat Raf Njotea dieper op in tijdens het ontbijt. 

Het ontbijt vindt plaats op zondag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Hamont (Wal 26, 3930 Hamont-Achel). Inschrijven kan tot en met 6 oktober aan de balie van de bibliotheek in zowel Hamont als Achel, of online via www.hamont-achel.be/aha