Ledûb Dames 1 wint van Volley Tilburg

BUDEL – Dames 1 van Volleybal Ledûb nam het afgelopen weekend op in Tilburg tegen Volley Tilburg. Ellis Hermans
maakte dit verslag: “Uit in Tilburg is altijd lastig. De week voorafgaand aan dit duel stond daarom ook in het teken van hard trainen en elkaar met positieve energie zelfvertrouwen geven. Onze opdracht was duidelijk: winnen.

In de eerste set startten we met Amy, Pien, Lynn, Ellis, Julia, Laura en Daielle. Vroeg in de wedstrijd leken de ploegen aan elkaar gewaagd. Vanuit Budels perspectief werd echter nog niet het beoogde niveau gehaald. Er was onvoldoende serve-druk en er werden te veel eigen fouten gemaakt. Daardoor kreeg de tegenstander de kans om in de wedstrijd te komen. Via 8-8 liep het team uit Tilburg uit naar 14-10 en even later zelfs tot 18-12. Uiteindelijk werd de eerste set gewonnen door Tilburg met 25-18.

Terwijl de muziek door de speakers klonk, maakten we ons op voor set 2. ‘Brabantse nachten zijn lang, ze komen pas langzaam op gang.. ja maar dan, ja maar dan!’  Vanaf set 2 kregen we de smaak te pakken. Waar het in het begin van de set nog gelijk opging (14-16) was het Ledûb die het verschil maakte. Julia serveerde de ene na de andere kogel af op de passlijn van de tegenstander, die bezweek onder deze enorme serve-druk. Bij 14-21 was het gat geslagen. De tweede set ging dan ook overtuigend naar Ledûb met 16-25.

In set 3 begonnen we sterk. Onder leiding van Daielle werd vrijwel iedere bal van de grond gehaald. De servicedruk werd zelfs nog verder opgevoerd waardoor de tegenstander zich naar eigen zeggen ‘het apezuur moest rennen’ om bij de bal te komen. Kansen creëren noemen ze dat. Met een harde bal cross court sloeg Pien de set binnen op 19-25.

Doorgaan waar we gebleven waren in set 4, toch? Tilburg dacht hier anders over en nam met 14-11 de leiding. Maar ‘no way’ dat wij deze punten nog zouden afgeven. Wederom werd er vanaf de servicelijn veel druk gelegd en aanvallend werd er met lef gespeeld. Zo sloeg Lynn de nodige punten binnen met haar sterke omloopbal. Via 16-16 en 16-23 ging Ledûb erop en erover. Uiteindelijk werd het matchpoint – hoe toepasselijk ook – met een ace verzilverd.

Eindstand: 1-3 en daarmee noteren we de eerste winst van het seizoen. Dat smaakt naar meer! Op 21 oktober spelen we twee bekerwedstrijden in Horst tegen Donki Sjot en Hovoc. Komen jullie ons aanmoedigen?