Wie is de grappigste van de regio? 

REGIO – Aanstaande zaterdag weten we wie zich mag kronen tot de ‘grappigste grapjas van de regio’, want  dan wordt de finale van de HACCulCup gehouden in cinema Walburg. De afgelopen weken wisten 6 comedians de jury’s te overtuigen tijdens de voorronden en deze 6 mogen nu het beste van zichzelf geven tijdens de finale. Wie o wie gaat er naar huis met de felbegeerde HACCulCup-trofee? Kom naar de finale en beslis zelf mee! 

In 2019 organiseerden HAC Weekblad en Wauwie de allereerste editie van de HACCulCup. Dit bleek meteen een schot in de roos, zowel voor het publiek als de deelnemers, dat een vervolg niet kon uitblijven. Vanwege de welbekende reden hebben we moeten wachten tot 2023, maar dit betekende niet dat er op minder animo gerekend kon worden. Uit alle inschrijvingen werden er 30 grapjassen geselecteerd om zich tijdens één van de voorronde te plaatsen voor de finale. Alle finalisten zijn ondertussen bekend en zij komen aanstaande zaterdag alle 6 het beste van zichzelf geven op het podium van Cinema Walburg in Hamont. 

Dit zijn geworden: Rik Bosmans, Milan Borms, Loek Marneffe, Bert Schrijvers, Ben van der Walle en Jeremy Schuurman. Het is een goede mix geworden van verschillende acts, van stand-up tot tonpraten, en er is een mooi evenwicht tussen Belgisch en Nederlands talent.