Alweer ontglipt overwinning in extra tijd bij KFC Hamont 99 A

HAMONT – Het eerste elftal A van KFC Hamont 99 ontving op zaterdagavond Maasland NO A. Deze club uit Kinrooi promoveerde vorig seizoen via de eindronde en was redelijk aan de competitie begonnen met 3 overwinningen en 2 nederlagen. Dat was beter dan Hamont, dat na 3 nederlagen op rij eindelijk punten begon te sprokkelen met een overwinning en een gelijkspel. Beide teams begonnen erg rommelig aan de wedstrijd en de studiefase duurde dan ook erg lang. Maasland claimde een strafschop in het begin van de wedstrijd maar als het al een overtreding was, dan werd die begaan buiten de grote rechthoek. De eerste doelkans was na 18 minuten voor KFC, Jannes Goossens kopte langs. Een schotje van Wesley van Vlierden was de eerste bal tussen de palen, halverwege de eerste helft. Geen probleem voor doelman Scheepers. Hamont nam de wedstrijd helemaal in handen en een poging van Wietse Baerts ging aan de verste paal naast. Ook Ferren Peeters mikte buiten het kader maar kopte wat later een inworp tot bij Wesley Van Vlierden die de keeper geen kans liet: 1-0 na een halfuur spelen. Goalie Scheepers weerde wat later een trap van Wietse Baerts in corner en daarmee was alle doelgevaar van de eerste helft genoteerd. En inderdaad, geen enkele noemenswaardige poging voor de bezoekers.

Ook na de koffie dreigde vooral Hamont: Jannes Goossens kopte tegen de dwarsligger, Ilario Meli miste de rebound. Wietse Baerts besloot van in de kleine backlijn op keeper Scheepers. De eerste bal tussen de palen vanwege Maasland was in minuut 53 van Vandeberg maar geen probleem voor sluitpost Marnick Emmers. Het vizier van Wietse Baerts bleef onscherp afgesteld met alweer een bal die voor doel door naast ging. Zo werd de score niet verder uitgediept en kon Maasland blijven hopen op meer. Het kwam dan in de laatste 20 minuten meer in de wedstrijd. Breukers, Coolen en Peeters besloten allen over doel maar diep in de blessuretijd kon Daelmans een slecht weggewerkte vrije trap in doel knallen. Uitzinnige vreugde bij blauw-rood, een domper voor KFC. Eindstand KFC Hamont 99 A – Maasland NO werd zo 1-1. Net als vorige week kon het eerste elftal A een krappe voorsprong niet vasthouden en werd in de toegevoegde tijd een overwinning gemist na een late gelijkmaker. Scherpte voor doel is dit seizoen helaas niet voldoende. Daardoor geen fraaie 9 maar een matige 5 op 9. Op zondag 15 oktober maakt Hamont A de verplaatsing naar middenmoter KVV Heusden-Zolder.