Ledûb Volleybal H1 onderuit tegen koploper

BUDEL – Zaterdag 7 oktober speelde het Volleybalteam van Ledûb heren 1 tegen Klaverblad / HHC heren 1.

Door Ruud Vossen

De tegenstander van afgelopen zaterdag betreft een oude bekende, waar we al velen jaren tegen hebben gespeeld. Ze spelen al heel wat jaren in dezelfde klasse, ondanks dat ze geregeld kampioen werden, wil dit team niet promoveren en komen we ze jaar in jaar uit weer tegen. HHC is momenteel de koploper en ze hebben (spoiler: hadden) dit seizoen nog geen enkele set verloren.

De eerste set begon met een mooie voorsprong, die helaas al snel weer werd ingelopen door de tegenstander. Er werd aan beide kanten goed spel getoond, maar helaas liet Ledûb het aan het einde van de set een beetje gaan en werd deze set uiteindelijk met 25-20 verloren.

De tweede set waren de teams aan elkaar gewaagd. De hele set ging gelijk op en met een tussenstand van 23-23 was het binnenhalen van deze set binnen handbereik. Maar helaas werd deze set uiteindelijk ook verloren met 25-23.

Het goede spel en het nipte verlies van de 2e set gaf de heren van Ledûb motivatie en ze voelden dat er meer in zat. De derde set begon weer voortvarend. Deze set heeft Ledûb telkens een kleine voorsprong gehad en op het moment dat de tegenstander dichterbij leek te komen, wisten de heren de voorsprong toch weer uit te breiden. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende setwinst van 22-25.

Dit goede resultaat zou vertrouwen moeten geven voor de 4e set, echter helaas keken ze al snel tegen een grote achterstand aan. Deze werd in de loop van de set wel nog teruggebracht naar enkele punten, maar helaas bleek de in het begin opgelopen achterstand te groot om te overbruggen tegen deze tegenstander en werd deze set verloren met 25-18. 

Uiteindelijk gingen ze naar huis met 1 punt en kunnen de heren van Ledûb terugkijken op een mooie pot tegen een tegenstander die een maatje te groot was, bijna geen sets verliest en eigenlijk ook niet in deze klasse thuis hoort.