Ploegvoorstelling Tectum Achel

ACHEL – Tectum Achel stelde de troepen voor het nieuwe volleybalseizoen voor in het historische kader van de Sint-Benedictusabdij van de Achelse kluis. Het nieuwe team poseerde er in de voormalige kerk, maar het nieuwe Tectum is allerminst een bende koorknapen. TECTUM ACHEL heeft een degelijke ploeg, met duidelijke ambities. “We gaan voor de champions play offs”, vertelt voorzitter Ben Schuermans.

Vijf Belgen, twee Duitsers, een Nederlander, een Roemeen, een Tsjech en een Australiër: TECTUM Achel kleurt dit seizoen erg internationaal. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar pakken de Noord-Limburgers uit met een mix van ervaring en jonge talenten. “Met veel goesting ook”, was er te horen van T1 Jan Vanvenckenraye. “We hebben ambitie en ik hoop dat we die kunnen waar maken. Het wordt alleszins een interessant seizoen.”

Max Staples, nog altijd maar 29 jaar, is de nieuwe kapitein van de ploeg. “Ik heb niet getwijfeld toen ik de vraag kreeg”, zegt de Australiër. “Ik was al kapitein van de nationale ploeg, maar dit voelt toch anders. Het gebeurt niet zo vaak dat een buitenlander het streepje onder zijn nummer krijgt. Dus ja, ik ben er best wel trots op. 

TECTUM Achel pakt dit seizoen uit met zes nieuwkomers. Het zijn de Belgen Jippe Schroeven (opposite) en Damien Bouvier (libero), de Duitsers Mario Schmidgall (spelverdeler) en Yannick Goralik (midden), de Tsjech Matous Drahonovsky (hoek), en de Roemeen Alexandru Rata (hoek). TECTUM Achel opent de competitie in de Liga A nu zondag 15 oktober om 15.30u in Sporthal De Koekoek tegen Waremme.