Start bondscompetitie badmintonclub Budel 2023

BUDEL – Perry Brom, Roel Damen, Eddy Duprée, Caroline Kerbusch, Annemie Janssen en Sandra van Melick zijn weer op weg in de bondscompetitie. Dit jaar spelen we 5e divisie en in totaal 12 wedstrijden. Onze start was wisselvallig, waarbij de twee uitwedstrijden heel wat succesvoller verliepen dan de enige thuiswedstrijd.

Terug naar 17 september, uit bij Rudra United in Eindhoven. Voor de heren begon de competitie verrassenderwijs iets minder goed dan voor de dames van Budel 1. In twee spannende sets ging de herendubbel ten onder, terwijl de dames in twee sterke sets wisten te winnen. Perry en Eddy stelden meteen daarop orde op zaken met winst in de singles. Caroline deed hetzelfde, Sandra trok aan het kortste eind. Afsluitend werden de beiden mixen gewonnen. Zoals gezegd: een voortvarend begin met een 6-2 winst en Caroline bovenaan de spelersstatistieken in ons team met 3 winsten uit 3 partijen!

Een week later was het een thuisfeestje, al bleef dat feestje helaas uit. Waar de herendubbel deze keer wel gewonnen werd, delfden de dames het onderspit. In de single lukte het Sandra, ondanks kuiten die erg onder spanning stonden, om het in de eerste set nog spannend te maken. Toen de tegenstandster in de gaten had dat Sandra niet naar voren kon lopen, was ook dat feestje voorbij. Verrassend genoeg verloren ook de heren hun singles, dus ging Budel 1 met een pittige achterstand de mixen in. Daarin slaagden Perry en Sandra er wel nog in een punt te bemachtigen. Al met al een vreemde wedstrijd met een 2-6 verlies als eindresultaat en partijen die verbazingwekkend enkel uit tweesetters bestonden. Ai, dat hadden we niet zien aankomen.

Een week later was Annemie terug in ons team, helemaal uitgerust van haar vakantie. Perry was deze keer afwezig vanwege een bedrijfsuitje naar Toverland. In Echt hing de vlag er weer goed bij. Eddy en Roel moesten even scherpte vinden in hun partij, daarna ging het vlug. Caroline en Sandra gingen ook heel goed, tot 19-17. Sandra smasht (punt) en voelt ‘knap’ in haar kuit. De vervelende blessure, die haar sinds de eerste wedstrijd al achtervolgde, hakte er – ondanks fysio interventie – nu echt in en met een zweepslag zat de wedstrijd er op. Dat mocht het resultaat die dag echter niet drukken, want alle andere teamleden slaagden erin punten te scoren. Met dus ook het eerste punt in haar eerste wedstrijd voor Annemie dit seizoen. Wederom een 2-6 als eindresultaat, deze keer in ons voordeel.

3 wedstrijden gespeeld, 3x 6-2 uitslag waarvan 1x verkeerd om. Nu hebben we een aantal weken rust (normaalgesproken uiterst irritant, maar voor Sandra komt het deze keer goed uit) en op 5 november hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen Geldrop.