sv Budel wint van RKFC Lindenheuvel

BUDEL – Afgelopen zondag nam sv Budel het op tegen RKFC Lindenheuvel. sv Budel-trainer Erik van Rooij koos centraal achterin voor het duo Spee-Adams, Van Geldorp op rechts en Vreijsen op links. Op het middenveld was het R. Bogers, F. Bogers en Vos.

Voorin Janssen, Nouwen en J.Beerten. sv Budel begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een voorsprong na 9 minuten spelen. Vos bediende Janssen, zijn voorzet werd nog verlengd door R. Bogers en Nouwen kon simpel binnentikken. De vlagger claimde nog buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. sv  Budel bleef vervolgens de bovenliggende partij en kreeg diverse corners maar echt grote kansen kwamen er niet. In de 32e minuut lijkt de 2-0 te vallen. Een scherpe voorzet van J.Beerten vanaf rechts wordt in eigen doel gekopt door een speler van Lindenheuvel.  De scheidsrechter constateert echter een duwfout en keurt de treffer af.

Budel verzuimde de voorsprong uit te bouwen en kreeg in de 40e minuut de deksel op de neus, nadat er werd getwijfeld bij het uitverdedigen. Uit een scrimmage werd van dichtbij de 1-1 binnengewerkt. sv Budel zette nog voor rust aan om de voorsprong te herstellen., maar dat lukte niet: ruststand 1-1. Van Rooij startte met dezelfde 11 spelers aan de tweede helft.

Lindenheuvel kwam iets beter uit de rust en sv Budel was niet meer zo dominant als voor rust. Van Rooij wisselde in de 61e minuut. Van Leeuwen komt in de ploeg voor Janssen.

In de 66e minuut viel dan toch de 2-1. Na een corner van F. Bogers kopte Adams de bal via de rug van Vos in het doel. De aanvallen volgen snel op elkaar. In de 78e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Na een goede actie van de sterk ingevallen T. Beerten was het Nouwen die onberispelijk scoorde: 3-1. Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat in de 83e minuut de scheidsrechter de bal op de stip legde na een sliding van Van Geldorp.

De penalty wordt in eerste instantie hard binnengeschoten maar moest worden overgenomen omdat de administratie nog niet op orde was bij de scheids. Dezelfde speler koos de andere hoek, maar Smolenaars redde met een katachtige reflex. Ook in tweede instantie is hij de penaltynemer de baas en tikte hij de bal voor zijn voeten weg.

In de slotfase maakte Nouwen zijn 3e doelpunt van de middag na wederom een knappe actie van T. Beerten. Er volgen nog twee kansen in de slotfase, maar de keeper van Lindenheuvel staat zijn mannetje.

In de 89e minuut kreeg aanvoerder Martens nog een gele kaart voorgeschoteld van de scheidsrechter die de wedstrijd niet goed aanvoelde. Een verdiende overwinning van sv Budel. Eindstand 4-1

Foto Jos Meusen