Open huis voortgezet onderwijs Weert en Cranendonck

REGIO – Ga jij volgend jaar naar het voortgezet onderwijs? En weet je al wat je zoekt? Wil je Tweetalig Onderwijs volgen? Of ben je misschien wel nieuwsgierig naar het techniekonderwijs? Kom dan naar één van de scholen voor Voortgezet Onderwijs in Weert of Cranendonck. Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College Cranendonck hebben de handen ineen geslagen om een breed onderwijsaanbod nu en in de toekomst te garanderen. Van 23 t/m 26 oktober 2023, tussen 17.00 en 21.00 uur, kun je een kijkje nemen! De scholen nodigen alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers uit om een kijkje te komen nemen. Op deze manier leer je het gebouw al een beetje kennen en maak je kennis met de leraren waarvan je volgend jaar misschien al les krijgt. Laat je goed voorlichten over alle mogelijkheden zodat je straks zeker weet dat je de school kiest die het beste bij jou past! 


Maandag 23 oktober: Het College Weert
Het College Weert is dé school voor atheneum en gymnasium in Weert en omstreken. Het College heeft een prachtig schoolgebouw in een groene omgeving met veel sportfaciliteiten. Ook KOERS onderwijs, een gepersonaliseerde vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum is op Het College gevestigd.


Dinsdag 24 oktober: Philips van Horne
Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne! Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Het accent in het onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit.


Woensdag 25 oktober: BRAVO! College Cranendonck
Woon je in Cranendonck en wil je het voortgezet onderwijs starten binnen je eigen omgeving? Kom dan naar het BRAVO! College! De school biedt een volledig vmbo met uitstroomprofiel Dienstverlening & Producten aan, ook wel bekend als BIVAK (Bijzonder Innovatief Vakonderwijs). Je kunt twee routes volgen: BIVAK.life en BIVAK.tech. Naast het vmbo kunnen leerlingen op het BRAVO! College terecht voor de volledige onderbouw van de havo en leerjaar 1 en 2 van het atheneum.  


Donderdag 26 oktober: Het Kwadrant
Ben jij een ‘handen uit de mouwen’-type? Wil jij leren in ‘echte’ situaties? Dan is Het Kwadrant jouw school. Het Kwadrant is dé vmbo-school voor de regio Weert. Ook het praktijkonderwijs is in de school gevestigd. Op Het Kwadrant kun je bovendien terecht voor de Vakmanschapsroute (techniekopleiding): het vmbo en mbo in één opleiding. Een eigen app!
Wil je niets missen t.a.v. alle voorlichtingsactiviteiten? Download dan nu de Open Dag app! Zo ben je nog sneller op de hoogte van de activiteiten die de scholen organiseren. Benieuwd? Download de ‘Open dag App’ in de App Store of Google Play Store en zoek naar de school van jouw keuze.