Leerlingen van De Boogurt ruimen zwerfafval op

BUDEL – Uitgerust met hesjes, handschoenen, grijpers en vuilniszakken gaan dit schooljaar alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van De Boogurt op zoek naar zwerfafval. Op deze manier dragen we bij aan een schoner centrum. Daarnaast krijgen de kinderen les over plastic soep en de impact hiervan op de natuur. 

De leerlingen van groep 4 mochten deze week de spits afbijten. Zij hebben samen, in een klein uurtje, 7 vuilniszakken vol zwerfafval geraapt. Blikjes, flesjes, sokken, frietbakjes, een kledinghanger, héél veel peuken en zelfs een wieldop werden er tussen het groen gevonden. Jammer om te zien dat er zoveel in de natuur blijft rondslingeren, maar des te fijner om de jeugd zo enthousiast aan de slag te zien gaan. Jong geleerd is oud gedaan! 

Zelf aan de slag met afval prikken? Kijk voor meer informatie op: cranendonck.nl/zwerfafval