Training ‘Goed omgaan met dementie’ binnen jouw vrijwilligersorganisatie

WEERT – Punt Welzijn organiseert op 14 november weer de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’, voor vrijwilligers(organisaties). Deze wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk. Als vrijwilliger leer je hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Dit kunnen mensen zijn waarvoor jij als vrijwilliger werkt, maar ook vrijwilligers waarmee jij samenwerkt. 

Je leert meer over dementie en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze mensen mee kunnen blijven doen en zich goed voelen bij je vereniging. Er wordt gewerkt met situaties die voor kunnen komen in de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw niet meer goed mee kan doen met bridgen? En hoe vang je iemand op die wat verward is? Tijdens de training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie!

In een dementievriendelijke gemeente willen we het dagelijkse leven van mensen met dementie gemakkelijker maken. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. En waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen. 

De training vindt plaats op dinsdag 14 november 2023 van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Punt Welzijn (Beekstraat 54, Weert, verzamelen in de hal vanaf 19.15 uur) in Weert. 

Aanmelden kan tot en met 9 november 2023, via de website van Punt Welzijn, onder het kopje vrijwillige inzet/activiteiten via www.puntwelzijn.nl. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, dus schrijf je snel in. 

Meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl. Let op: deze training is eerder aangeboden op 14 april 2023 in Nederweert.