Bosuilenwandeling Dommeldal

REGIO – Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 3 november een bosuilenwandeling in het Dommeldal. Spits je oren en wandel mee met deze avontuurlijke tocht in het donker. We starten om 19.00 uur op de parkeerplaats bij Café/Camping de Volmolen, Volmolen 1 in Riethoven. Deelname uitsluitend na aanmelding op www.nm.nl/agenda
 
Nachtelijke jager
Bosuilen voelen zich dankzij de afwisseling van bos, beek en weilanden thuis in het Dommeldal. Hier wonen ze in holle bomen of nestkasten. Bosuilen jagen ’s nachts, vanwege hun uitstekende gehoor vinden ze zelfs in het pikkedonker hun prooi. Ze zijn niet kieskeurig in wat ze eten. Zowel muizen, vogels, kikkers als kevers en zelfs af en toe een visje staan op het menu.
 
Griezelroep
De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland maar wordt vanwege zijn nachtelijke activiteit maar zelden gezien. Hun roep is echter onmiskenbaar; het typerendehoe…hoe-hoe-hoe-hoeeee…. De roep is vaak te horen in griezel- en horrorfilms en is misschien wel het bekendste uilengeluid ter wereld. Of we de uilen deze avond gaan horen is altijd een verrassing.
 
Handig om te weten:
Voor deelname is aanmelden via www.nm.nl/agenda noodzakelijk. Prijs € 8,75 voor leden van Natuurmonumenten en € 12,50 voor niet leden. Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee. Het Dommeldal kan erg nat zijn; laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen.

Foto Franca Wolter