Repair Cafe: Geef Je Spullen Een Tweede Leven

HAMONT-ACHEL – Heb jij een defect apparaat, beschadigde kledij of kan je fiets wel een opknapbeurt gebruiken? Kom dan op vrijdag 20 oktober naar het Repair Café. Deskundigen staan voor je klaar om je defecte apparaten nieuw leven in te blazen, je kleding of juwelen op te frissen of je fiets klaar te stomen voor het volgende seizoen.

Het Repair Café vindt plaats op vrijdag 20 oktober van 18.00 tot 21.00 uur in het Michielshof, Achel. Het herstellen van jouw elektrische apparaten, kledij, parelkransen, tuingereedschap, fiets… is volledig gratis. Enkel als er extra onderdelen nodig zijn, moet je deze betalen.

Weggeefwinkel en andere aanwezigen 
Tijdens het Repair Café wordt er in samenwerking met de Weggeefwinkel een weggeefhoek ingericht. Hier kan je speelgoed, kledij, servies, keukengerei en andere zaken die je niet meer gebruikt overhandigen. Zo krijgen je spullen een tweede leven en kunnen ze door anderen opnieuw gebruikt worden.

Ook de zadenbib sluit aan en er zijn mandenvlechters aanwezig. Zij zullen een demonstratie mandenvlechten geven en kunnen je helpen met herstellingen aan jouw manden (indien dit mogelijk is). Er is ook altijd een duurzaam project dat in de kijker wordt gezet, ditmaal is dat de Salvatoriaanse hulpactie die momenteel 60 jaar bestaan. Zij zullen ook een bak plaatsen waarin textiel verzameld kan worden.

Schenk je kinderfiets aan de fietsbieb 
Heb jij een kinderfiets in je garage staan die niet meer gebruikt wordt? Breng ‘m naar het Repair Café. Alle binnengebrachte kinderfietsen gaan naar de fietsbieb. Hier leen je tegen een lage prijs een tweedehandsfiets die tiptop in orde is en dit voor kinderen tot twaalf jaar. Heb je een groter exemplaar nodig? Dan kan je de fiets inruilen voor een andere. Zo hoef je als ouder niet steeds een nieuw model te kopen wanneer je kind gegroeid is.

Het Repair Café wordt georganiseerd door stad Hamont-Achel in samenwerking met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking.

Repair Cafe logo on a cup surrounded by repair tools on table in cafe used as a repair center, consumer activism to repair household items to reduce waste and support a sustainable lifestyle