Rik Bosmans wint HACCulCup 2023

HAMONT-ACHEL / REGIO – Afgelopen zaterdag heeft Rik Bosmans de trofee van de HACCulCup 2023 weten te bemachtigen. Tijdens de finale van deze internationale lachwedstrijd, georganiseerd door HAC Weekblad en Wauwie, wist Bosmans het publiek te overtuigen met zijn grappen. 

Cinema Walburg was zaterdag the place to be voor de finale van de tweede editie van de HACCulCup. De presentatie was in handen van niemand anders dan Arian Compen van Wauwie. Hij praatte moeiteloos de avond aan elkaar en kondigde de 6 artiesten aan die zich tijdens de voorrondes wisten te plaatsen voor de finale. Door middel van loting werd de volgorde bepaald. Milan Borms mocht het spits afbijten, gevolgd door Ben van der Walle, Loek Marneffe, Bert Schrijvers, Jeremy Schuurman en Rik Bosmans. 

Er was een mooie mix tussen Belgisch en Nederlands talent en iedere artiest zette zijn beste beentje voor. Ook de acts zelf waren erg divers. Zo gingen we van een schoolfeest (Milan Borms) naar café Vergane Glorie (Ben van der Walle), brachten we een bezoek aan Woensel West (Loek Marneffe) en leerden we meer over de taken van buschauffeurs (Bert Schrijvers). Na een beetje paranoia (Jeremy Schuurman) leerde het publiek meer over de thuissituatie van Rik Bosmans. 

Wellicht heeft de herkenbaarheid van deze situaties, maar zeker ook zijn performance het publiek weten te overtuigen: na het tellen van de stemmen bleek Rik Bosmans de duidelijke winnaar van de HACCulCup 2023. Hij gaat naar huis met de officiële HACCulCup trofee, een cheque van €250 en een betaald optreden tijdens de HACCulCup 2024.

Tijdens het tellen van de stemmen kon het publiek genieten van een optreden van Tom Melotte, de winnaar van de allereerste HACCulCup die in 2019 georganiseerd werd. 

Zowel Lizzi en Arian Compen van Wauwie als het team van HAC Weekblad kijkt terug op een succesvol evenement dat zeker weer een vervolg zal krijgen. 

Foto’s Jos Meusen