Waarom slapen onze geest gezond houdt

WEERT – Slaap, een van de meest essentiële activiteiten in ons leven, heeft een diepgaande invloed op ons welzijn en functioneren. Na een goede nachtrust voelen we ons de volgende dag energieker, scherper en vrolijker. Slaapproblemen kunnen echter gepaard gaan met mentale stoornissen, zoals angst, depressie en psychose.

Maar waarom is slaap zo cruciaal voor onze geestelijke gezondheid? En waarom ervaren we vaak levendige dromen? Op donderdag 26 oktober van 20.00 tot 22.00 uur nodigt Bibliocenter Weert je uit voor een informatieve bijeenkomst over dit onderwerp. Dr. Dalena van Heugten, universitair docent klinische psychologie en slaaponderzoeker bij de Universiteit Maastricht, geeft inzicht in deze vragen. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/activiteiten.

Over Dalena van Heugten
Dr. Dalena van Heugten is psycholoog aan Maastricht University, waar ze promoveerde op dissociatie en slaap. Aan de University of Oxford deed ze haar onderzoek in een slaaplaboratorium. Naast haar schrijverschap verbindt ze wetenschappelijk onderzoek met klinisch onderwijs en de klinische praktijk. Ze is tevens auteur van het boek ‘Nachtrust.’

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Cubiss. Cubiss ondersteunt organisaties die zich bezighouden met vraagstukken rondom lezen, leren en informeren.