3e prijs Trial naar Cranendonck

CRANENDONCK/REGIO – Voor de echte acrobaten organiseerde motortoerclub d’n Blaospijp op zaterdag 14 oktober de jaarlijkse trial voor haar leden. De naam van deze tak van de motorsport is afgeleid van het Engelse “to try”. In deze tak van sport gaat het om motorbehendigheid en dat heeft de winnaar Niek Liebregts laten zien. 

Tegen het einde van elk motorseizoen staat er een ware behendigheidstest op de kalender van MTC d’n Blaospijp: de clubtrial. Deze tak van de motorsport wordt niet voor niets ook wel de ‘hogeschool van de motorsportkunst’ genoemd. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Trial wordt staand op een speciale, misschien wat raar uitziende motorfiets beoefend. Zo heb je de beste controle over je bewegingen met de motor over de diverse obstakels. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt. Wie aan het eind van de wedstrijd het minste aantal strafpunten behaalt mag zich winnaar noemen.

Dit jaar deden er maar liefst 21 rijders mee. En dat (top)snelheid niet de bepalende factor is bij trial werd deze dag bevestigd. Zowel #1 Niek Liebregts uit Leende als #2 Jaap Van de Kerkhof uit Leende behaalde namelijk 0 strafpunten; ze doorliepen elk parcours foutloos. Het ging dus om de tijd van de laatste oefening, de langste tijd wel te verstaan… En de derde prijs is voor Peter Kerkhofs uit Cranendonck. De avond werd volgens traditie afgesloten met een hapje en drankje in het ‘thuishonk’ café Roothans.