Brons voor Nino op Copa Podio 

REGIO – Afgelopen zaterdag werd in Eindhoven in de Indoorsporthal het eerste Copa Podio in Europa georganiseerd. De Copa Pódio organisatie is een van de grootste BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) organisaties ter wereld en geeft een podium aan topsporters.

De Achelse Nino Westhimer, trainer bij KoryoSports, en zelf getraind door de Braziliaanse toptrainer Deleon Alves, wist bij het onderdeel BJJ Brons te winnen. Met een deelname van 32 landen en 250 sporters van het hoogste niveau zette Nino een zeer goede prestatie neer! Behalve aan BJJ nam Nino ook deel aan de Copa Podio Grappling wedstrijden wat een flinke fysieke uitdaging is. De wedstrijdduur van elke partij, bij beide sporten, is 5 minuten!

Nino wist bij het Braziliaans Jiu Jitsu na winst op Macedonië en Frankrijk, met nipt verlies tegen de USA, de bronzen plak binnen te behalen. Bij het Grabbling behaalde Nino winst op Polen en Suriname maar met verlies tegen Brazilië viel Nino net buiten de prijzen. Toch een afsluiting met een 4e plaats is een zeer goed resultaat na een zeer intensieve wedstrijddag met 6 partijen van 5 minuten in 2 takken van sport. Voor KoryoSports ook in deze sport categorieën weer een mooi succes!

Foto Zaterdag in Eindhoven wist Nino Westhimer Brons te winnen op een topsport evenement in het Braziliaan Ju Jitsu.