Week Van De Kinderopvang: Stadsbestuur trakteert alle sterkmakers

HAMONT-ACHEL – Van 9 tot en met 15 oktober was het Week van de Kinderopvang met als thema ‘Bedankt Sterkmakers’. Een uitgelezen moment om alle medewerkers in de kinderopvang binnen de stad Hamont-Achel in de bloemetjes te zetten. De week werd afgelopen zondag dan ook in stijl afgesloten met een heerlijke lunch in het Huis van het Kind voor alle Hamont-Achelse Sterkmakers. 

“We mogen trots zijn op de Hamont-Achelse sterkmakers die onze jongste inwoners een warme start in het leven te bieden. Ondanks de heersende crisis en uitdagingen in de kinderopvang staan zij er elke dag om kinderen te helpen met spelen, leren en groeien,” vertelt schepen van Gezin Ilse Jaspers. “Uit gesprekken met de kinderopvangmedewerkers in Hamont-Achel kwam naar voren dat er nood is aan verbinding en ontmoeting. Daarom trakteerden we alle medewerkers actief in de kinderopvang binnen onze gemeente op een verwenlunch.”

Alle kinderbegeleiders en verantwoordelijken van de kinderopvanginitiatieven van 0 tot 3 jaar alsook de buitenschoolse opvanginitiatieven werden uitgenodigd om afgelopen zondag gezellig te tafelen in het Huis van het Kind. In totaal schoven maar liefst 40 sterkmakers de knieën onder tafel en genoten er van een lekkere lunch. Bij het naar huis gaan ontvingen alle sterkmakers een goodiebag met daarin allerlei producten die van pas komen in het leven van een kinderbegeleider. Op deze manier wil het stadsbestuur hen graag een hart onder de riem steken en hen laten weten dat ze een onmisbare schakel zijn binnen onze maatschappij.