Heraanleg Boseind

BOSEIND – Als fietser of autorijder sta je er meestal niet bij stil wat er allemaal onder je banden voorbij rolt. Een straat of fietspad is de normaalste zaak van de wereld en je gaat er van uit dat alles veilig en in orde is. Dat is meestal ook zo. Toch is zo’n weg jaren geleden met de nodige kundigheid aangelegd met zowel het oog op de waterafvoer als de veiligheid voor de weggebruiker.

Door Ben Ieven

In de loop der jaren echter is wel het een en ander geëvalueerd zowel op het gebied van waterafvoer als fietsveiligheid of -comfort. Daarom is de weg van Boseind tussen de Heerstraat tot aan de rotonde met de Biezenweg al een tijdje geheel opgebroken en is het daar voor verkeer volledig afgesloten. Graafmachines zijn druk in de weer om de straat tot op de bodem te vernieuwen. Op dit stuk weg moeten veiligere fietspaden komen en een riolering met gescheiden afvoer van regen- en afvalwater. Ook het asfalt is aan vervanging toe. De Colruyt, Brico en Alvo parkeeringang was hierdoor langs die weg onderbroken. De doorlopende witte strepen van de Heerstraat zijn derhalve tijdelijk doorlaatbaar gemaakt zodat je toch de parking van de Colruyt op kunt rijden als je vanuit richting Hamont-Achel komt. Vanuit Neerpelt kon dat sowieso al. De Alvo en Brico waren bereikbaar via de leveranciersingang van Alvo. Nu is het eerste deel klaar, althans nog niet met asfalt, maar met de nodige voorzichtigheid kan en mag de weg bereden worden tot bij de opritten van Colruyt, Brico en Alvo. Het tweede deel wordt nu aangepakt. De omleiding tussen de Heerstraat en de rotonde blijft bestaan via de Haagdoornstraat, de Gele Bremstraat en de Biezenweg. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2024.