Ingezonden brief: terrassen op De Brink 

Op het plein De Brink bij Marishof zijn 2 terrassen. Met zwarte stalen tafels en stoelen. Je zit er op de kale, stenen vloer zonder wat beschutting, zonder wat groen om je heen. Er zijn maar weinig bewoners, gasten en medewerkers te vinden. Na een praatje weet je dat ze er niet op hun gemak zitten, zo “open en bloot”. Er staan wel een paar hoge bakken, kaal. Wat zou het mooi zijn om er een groene afscheiding te maken met nog genoeg ruimte voor rolstoelen en rollators. Weg verstening waar het kan en vergroening waar het kan. O.a. kleine coniferen en groenblijvende struiken als basis, zodat er niet zoveel onderhoud nodig is.  Een werkgroep van Zeg ‘t Mares opgezet door inwoners van Maarheeze kan wellicht initiatieven ontplooien door bijvoorbeeld een prijsvraag voor inwoners te maken om ideeën voor ontwerp en uitvoering te maken. En onderhoud moet natuurlijk ook onder verantwoordelijkheid vallen. 

Ingestuurd door Gerda van Gijzel