Jaarlijkse collecte Sint in Schoot

BUDEL-SCHOOT – Om dit jaar weer een leuk Sinterklaasfeest te kunnen houden in Budel-Schoot is Stichting Sint in Schoot (SIS) voor een groot deel afhankelijk van sponsoren en de jaarlijkse collecte. Van 20 tot 29 oktober gaan de vrijwilligers van SIS weer op pad voor het vragen een kleine bijdrage voor het organiseren van de intocht.

Het Sinterklaasfeest in Budel-Schoot barst dit jaar los op zondag 19 november. Na de ontvangst van Sinterklaas om 10.00 uur op het Stationsplein in Schoot gaan de kinderen samen met de goedheiligman en zijn gevolg naar gemeenschapshuis De Reinder op de Grootschoterweg 119. 

Bijzonder is dat kinderen dit jaar ook hun zieke knuffels en poppen mogen meenemen naar het gemeenschapshuis. Daar worden de patiënten onderzocht door heuse poppendokterpieten. Om helemaal in de poppensfeer te blijven kunnen kinderen een speculaaspop versieren. Verder kunnen ze knutselen, kleuren, zich laten schminken en glittertattoos laten zetten. En natuurlijk worden er ook cadeautjes uitgedeeld.

Meer nieuws wordt binnenkort bekendgemaakt via de website sintinschoot.nl, Facebook en het YouTube-kanaal van Sint in Schoot. Via deze kanalen is er dit jaar weer volop aandacht voor de avonturen van Kees, Joey, Henk en Lars. Een schoorsteeninspectie in Schoot heeft daarbij verregaande gevolgen.

De entreekaarten voor het Sinterklaasfeest op zondag 19 november kunnen worden besteld via de website sintinschoot.nl. De online tickets kosten 3 euro per kind. Dit is inclusief een cadeautje en een traktatie voor kinderen tot en met 8 jaar (groep 5). Meer info: sintinschoot.nl.