Varkenschieten in Leenderstrijp

LEENDE – Het is  weer tijd voor het jaarlijkse varkensschieten bij het gilde St. Jan Baptista uit Leenderstrijp. Op zondag 29  oktober organiseert het gilde haar jaarlijkse schietwedstrijd om vleesprijzen van het varken. Deze zal plaatsvinden op het schietterrein van het Gilde St. Jan Baptista achter de St. Janskapel aan de Kapelstraat 15  in Leenderstrijp. Vanwege de vroeg invallende schemering wordt er op tijd begonnen met schieten, namelijk om 12.30 uur. Vanaf 11.30 uur kan er op het schietterrein worden ingeloot voor de sluitvolgorde. De loten kosten €2 per stuk (inclusief munitie). De deelnemers aan deze schietwedstrijd moeten zich met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren. Er wordt geschoten op de grote puist (kaliber 12) en op de kleine puist (kaliber 22). Geweren en munitie worden door het gilde verzorgd. De prijzen voor elk onderdeel bestaan uit mooie vleespakketten. Ook kan men kans maken op een mooi vleespakket door het raden van de “Bonenpot”. Dit is het raden van het juiste aantal bonen dat in een verzegeld fles gestopt is. De prijsuitreiking van het varkensschieten, alsmede de bekendmaking van het aantal bonen in de bonenpot zal omstreeks 18.00 uur plaatsvinden in het gildegebouw ”De Schutsboom”.