Dag van de jeugdbeweging

PELT – Op Dag van de Jeugdbeweging worden alle jeugdbewegingen in de kijker gezet. Ze tonen dan aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden. Op deze manier stellen ze zich open voor nieuwe leden en verlagen ze drempels om bij de jeugdbeweging te komen. Daarnaast zetten de verenigingen in op het bedanken van de leden, leiding en vrijwilligers. 

Dag van de Jeugdbeweging is een moment van samenhorigheid. Maar het is ook vooral een dag vol plezier, spel en feest. Het streven is zo veel mogelijk leden van een jeugdbeweging een fijne tijd te bezorgen.  Dag van de Jeugdbeweging krijgt vorm door honderden acties en evenementen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Op die manier heeft iedereen de kans om deel te nemen aan DVDJB. Lokale jeugdbewegingen, jeugddiensten, jeugdraden en scholen organiseren samen een ontbijt, vieruurtje, activiteit, optreden, kampvuur, fuif of etentje. Albert Loos ging vrijdag een kijkje nemen bij CC Palethe in Pelt.

Foto Albert Loos