Expo Rotation Fever in cc Palethe

PELT – Zondag 22 oktober werd in cc Palethe een nieuwe tentoonstelling geopend. Tijdens de opening werden in de theaterzaal enkele kortfilms van Stefan Serneels en Jan Weynants getoond. De soundtrack was van Nick van Dijck. 

Door Ben Ieven

Opvallend was een animatiefilm die gemaakt is op het nummer ‘Eruit’ van De Brassers uit Hamont-Achel. Het was een live versie van dat nummer bij een optreden in het Depot te Leuven. Het kunstige filmpje is overigens ook te zien op YouTube. De titel voor de tentoonstelling Rotation Fever verwijst volgens Koen Leemans, directeur van Keteleer Gallery in Antwerpen, naar het blijven hangen in een mentale, abstracte droomwereld. Behalve door Leemans werd ook een inleidend woordje gesproken door Niels Valkenborgh, schepen van cultuur: “Deze duotentoonstelling combineert de fantasie-werken van Nick Van Dijck met de mysterieuze creaties van Stefan Serneels. Beide kunstenaars zoeken in hun werken synergiën en exposeren beiden in een panorama opstelling: Nick tegen de muur en Stefan in een box. De ene werkt met potloden, de andere vult hierop ook nog aan met zwarte pen, stift en kleurpotloden. Ik wil graag de kunstenaars bedanken voor hun passie en toewijding met de werkgroep Off Off Off voor hun kunstzinnige ideeën voor de tentoonstellingen in Pelt”. De tentoonstelling loopt vanaf nu tot en met 15 december en is voor het grootste deel te zien in cc Palethe, Jeugdlaan, Overpelt terwijl in de Bib, Norbertinessenlaan, Neerpelt een scroll van een panorama van Stefan Serneels te bewonderen valt. Meer info over de openingsuren per locatie is te vinden op www.palethe.be/rotation-fever.

Foto Stefan Serneels en Nick Van Dijck