sv Budel beleeft feestelijke dag en eert zijn vrijwilligers

BUDEL – Zaterdag 30 september jongstleden was voor sv Budel een bijzonder feestelijke dag. ’s Middags werd er afgetrapt met een bezoek van Phoxy, de mascotte van PSV, aan de jongste voetballers en voetbalsters van sv Budel. Het bezoek van Phoxy was onderdeel van een prijs welke de vrijwilligers hadden gewonnen in juni van dit jaar tijdens de actie van techgigant ASML over de “onmisbare krachten” binnen een vereniging. De jongste spelers en speelster konden onder andere penalty’s schieten met Phoxy in het doel en speelden onderling een aantal wedstrijden. Daarnaast mocht een foto samen met Phoxy niet ontbreken. Een ontzettend leuke activiteit als aftrap van deze bijzondere dag. 

Na de activiteit met Phoxy was het tijd voor een officieel moment, namelijk de officiële ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld en een deel van de gerenoveerde velden. Na een traject van enkele jaren was dan eindelijk het moment daar. Al jaren bleek dat de vereniging eigenlijk te groot is voor het aantal natuurgrasvelden wat ze ter beschikking hebben. Uitbreiding van het aantal velden was niet mogelijk en dus is erop zoek gegaan naar veldtypes welke je meer kunt belasten dan de traditionele natuurgrasvelden. Gezien een sportpark met alleen maar kunstgrasvelden financieel niet haalbaar bleek is er gekozen om naast 1 kunstgrasveld ook een aantal zogenaamde lavavelden te creëren. Bij een lavaveld worden er in de onderlagen lavakorrels vermengd waardoor je in staat bent om een veld meer te belasten dan een natuurgrasveld. Een oplossing waar we als club heel blij mee zijn waardoor we niet meer zoveel trainingen en wedstrijden hoeven af te lasten dan dat we voorheen hebben moeten doen. Deze rode draad was ook terug te horen in de speeches van de aanwezige sportwethouder, Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck en van Rob Bergmans voorzitter van sv Budel. Het aanlooptraject was helaas een traject van de lange adem, maar nadat de gemeenteraad een krediet ter beschikking had gesteld kwam het traject in een stroomversnelling terecht, en hebben de gemeente en sv Budel intensief samengewerkt om tot dit resultaat te komen. Een bijzonder woord van dank is er dan ook aan de verantwoordelijk projectleidster van de gemeente Monique Bessums en Niek van Gennip. Zij hebben samen met de professionele partners van de gemeente en in nauw contact met de vrijwilligers van sv Budel voor dit mooie resultaat gezorgd.  Na de speeches was het tijd voor het knippen van het lintje door wethouder Marcel Lemmen samen met voorzitter Rob Bergmans en 1 van de hoofdsponsors van sv Budel Joost van Heugten, en het heffen van het glas waarmee het kunstgrasveld officieel in gebruik werd genomen.

Hierna was het tijd voor een speciale wedstrijd ter ere van de officiële ingebruikname van het kunstgrasveld. Het G-team van sv Budel nam het op tegen een gedeelte van de selectie van sv Budel.

Saillant detail is dat het G-team gecoached wordt door Koen Vos, normaal speler van het eerste van sv Budel maar bij deze wedstrijd was dat even niet zo. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jan Lueb. Door zijn kennis vanuit de selectie had Koen Vos zijn tactiek van het G-team prima voor elkaar. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd welke uiteindelijk werd gewonnen door het G-team met 6-5! Ook de penalty’s welke als toetje na de wedstrijd werden genomen werden gewonnen door het G-team. Mooi om te zien dat ook het G-team weer groeiende is waardoor deze wedstrijd voor veel spelers/speelsters hun eerste officiële wedstrijd was.

Als afsluiter van deze mooie dag stond het jaarlijkse vrijwilligersfeest gepland. Met deze feestavond eren wij als club de grote vrijwilligersgroep van de club. Zonder deze grote groep heeft de club geen bestaansrecht. Het hoofdbestuur heeft tevens dit moment aangegrepen om een aantal van deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Als hoofdbestuur beseffen we ons dat we de afgelopen jaren, mede door corona, hier wat minder aandacht aan hebben gegeven maar we hebben gemeend dat nu weer voortvarend te gaan oppakken. Hierdoor werden deze avond een zestal leden een keer extra in het zonnetje gezet en speciaal voor deze gelegenheid werden er ook lijntjes uitgezet naar de KNVB en de gemeente Cranendonck. Vanuit de KNVB was dan ook Jan Heijnen aanwezig om een aantal onderscheidingen uit te reiken. Namens de gemeente was locoburgemeester Marcel Lemmen aanwezig voor een tweetal onderscheidingen. 

Jan Lueb
Jan is al tientallen jaren een bekende op de het voetbalveld niet alleen bij sv Budel maar ook op wedstrijdvelden in de verre omgeving. Jan heeft jarenlang lang voor de KNVB-wedstrijden gefloten maar daarnaast is Jan ook nog steeds actief als clubscheidsrechter bij sv Budel. De laatste jaren als vaste scheidsrechter van de wedstrijden van het G-team maar in zijn lange historie bij de club heeft hij zeker honderden wellicht duizenden wedstrijden bij de club geleid. Als dank voor zijn inzet bij de club heeft Jan Lueb uit handen van Jan Heijnen van de KNVB de onderscheiding “scheidsrechter van verdienste” ontvangen.

Leo Keijsers
Leo is nog steeds actief als clubscheidsrechter waarbij hij bijna ieder weekend zowel op zaterdag alsook op zondag te vinden is op de velden bij sv Budel. Vanuit de club wordt dit ten zeerste gewaardeerd want zonder scheidsrechter kan er namelijk niet gevoetbald worden. Naast zijn rol van clubscheidsrechter is Leo ook jaren lid geweest van de jeugdcommissie van sv Budel. Voor zijn inzet heeft Leo Keijsers uit handen van de KNVB de onderscheiding “scheidsrechter van verdienste” ontvangen.

Harry Rooijakkers
Harry heeft door de jaren heen verschillende rollen vervuld binnen de jeugdafdeling van sv Budel. Hij is in 2 periodes lid geweest van de jeugdcommissie alsmede ook de rol van jeugdleider van diverse jeugdteams vervuld. De rol van jeugdleider heeft hij tot en met afgelopen seizoen vervuld. In zijn tweede periode bij de jeugdcommissie heeft hij ook de rol van voorzitter vervuld waardoor hij ook enkele jaren deel heeft uitgemaakt van het hoofdbestuur. Nu dat Harry gestopt is als jeugdleider is hij gelukkig niet verloren voor onze mooie vereniging daar hij een transfer heeft gemaakt na de vrijwilligersgroep waardoor hij ieder donderdagmiddag te vinden is op het sportpark. Voor zijn inzet binnen de jeugdafdeling heeft Harry als dank uit handen van Jan Heijnen van de KNVB de “Zilveren Speld” ontvangen. Daarnaast heeft Harry uit handen van voorzitter Rob Bergmans de speld “lid van verdienste” van sv Budel ontvangen.

Rob van Tongeren
Rob heeft bijna 25 jaren lang deel uitgemaakt van het hoofdbestuur van sv Budel en daarnaast heeft hij de rol van wedstrijdsecretaris senioren vervuld in dezelfde periode. Als wedstrijdsecretaris zorgde Rob er onder andere voor dat de seniorenteams tijdig waren ingeschreven, vriendschappelijke wedstrijden geregeld werden, en dat bij afgelastingen de wedstrijden opnieuw werden ingepland. Daarnaast beoordeelde hij wanneer nodig de velden zondagochtend of dat er gevoetbald kon worden en onderhield hij veel contacten met de regio namens sv Budel. Voor zijn inzet binnen het hoofdbestuur als ook de rol van wedstrijdsecretaris senioren heeft Rob als dank uit handen van Jan Heijnen van de KNVB de “Gouden Speld” ontvangen. Daarnaast heeft Rob uit handen van voorzitter Rob Bergmans de speld “lid van verdienste” van sv Budel ontvangen.

Jack Adams
Al tientallen jaren vervult Jack een vrijwilligersrol binnen sv Budel. Als lid van de vrijwilligersgroep zorgt Jack met de overige vrijwilligers ervoor dat het sportpark er iedere week weer keurig bij ligt.

Niet alleen tijdens het seizoen maar zeker ook buiten het reguliere seizoen is Jack van onschatbare waarde voor de club. Toen de gemeente stopte met het beregenen van de velden zo’n 20 jaar geleden heeft Jack dit op zich genomen. Dit betekent dat afhankelijk van de zomer Jack iedere dag op het sportpark te vinden is tijdens de zomerstop. Daarnaast Jack vele jaren de kleedkamers gepoetst en heeft hij op wedstrijddagen de indeling van de velden en kleedkamers verzorgd. Tevens heeft Jack ook enkele jaren deel uitgemaakt van het hoofdbestuur. Voor zijn inzet binnen het vrijwilligerswerk binnen de club sv Budel heeft Jack uit handen van locoburgemeester Marcel Lemmen de “Vrijwilligerspenning van de gemeente Cranendonck” ontvangen. Daarnaast heeft Jack uit handen van voorzitter Rob Bergmans de speld “lid van verdienste” van sv Budel ontvangen.

Tiny Linders
Wie Tiny zegt, zegt sv Budel. Tiny werd al op jonge leeftijd lid van sv Budel, en was jarenlang speler van de hoofdmacht van sv Budel. Na een klein uitstapje naar KFC Hamont was hij naar 2 jaren weer terug op het voor hem vertrouwde nest. Na zijn actieve loopbaan pakte Tiny de rol van materiaalman op zich. Dit betekende dat hij eigenlijk zowat iedere dag op het sportpark is te vinden. Naast de trainingsavonden waarin hij ervoor zorgt dat alles ordentelijk verloopt en zorg draagt dat het licht op tijd aan is en weer uitgezet wordt. Op wedstrijddagen zorgt hij voor de thee in de rust en is hij het eerste aanspreekpunt voor bezoekende teams. Bij de doordeweekse dagen wanneer er inhaalwedstrijden zijn en de kantine niet open is zorgt Tiny ook voor koffie/thee voor meegereisde ouders. Al met al is Tiny een echte clubman in hart en nieren. Voor zijn inzet binnen de club sv Budel heeft Tiny uit handen van locoburgemeester Marcel Lemmen de “Vrijwilligerspenning van de gemeente Cranendonck” ontvangen. Daarnaast heeft Tiny uit handen van voorzitter Rob Bergmans de speld “lid van verdienste” van sv Budel ontvangen.

Alle gehuldigden nog van harte gefeliciteerd en veel dank voor jullie inzet binnen sv Budel. Dank aan de aanwezige namens de gemeente loco-burgemeester Marcel Lemmen en namens de KNVB Jan Heijnen. Na het laatste officiële gedeelte van de dag was het nog een gezellig samenzijn in de kantine van sv Budel.