Uitstap Okra Overpelt Centrum en Fabriek 

PELT – 62 enthousiaste okra-leden gingen op stap naar Nijlen. Door het grote aantal deelnemers werd de groep in twee gedeeld. De ene groep ging eerst naar het diamantcentrum waar alles over de vindplaatsen, de handel en het verwerken van diamanten werd uitgelegd. Een harde en ongezonde job, vanwege het fijne stof dat vrijkomt.

Tegelijkertijd ging de andere groep naar een artisanale stokerij, waar eerder vooral advocaat geproduceerd werd. Een kleine demonstratie via een video gaf ons een idee hoeveel handwerk erbij kwam kijken. Nu was het gamma van producten fel uitgebreid zoals het maken van advocaat met verschillende smaken, drankpralines, confituren met advocaat, verkoop van kwaliteits honing, te veel producten om op te noemen en te kopen.

Na een heerlijke maaltijd ook in Nijlen werden de groepen gewisseld zodat iedereen alles gezien had. Binnen de voorziene tijd werd de terugreis aangevat en was iedereen tevreden, zo te horen.

Verslag Loenders Lambert