Eerste Elftal KFC Hamont A Wint Van Elen

HAMONT – Na een dramatische seizoenstart was er de laatste wedstrijden toch enige beterschap zichtbaar bij thuisploeg KFC Hamont 99. Het puntentotaal wordt met drie gelijke spelen op rij echter niet hard aangedikt. Tijd dus om in deze wedstrijd orde op zaken te stellen en volop te gaan voor een overwinning. 

Verslag: Fonny Plessers

Dat gold echter ook voor de bezoekers uit Standaard Elen, zij waren nog verder weggezakt in de rangschikking. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
Nadat er een indrukwekkende minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Brussel kon de match van start gaan in uitstekende weersomstandigheden. De bezoekers gingen meteen fel van start, thuiskeeper Marnick Emmers moest in de eerste minuut al zijn kunnen tonen om een venijnige bal in corner te duwen. Vlak daarop schrok het thuispubliek op toen een kopbal van een speler van Elen in het doel verdween. Een alerte assistent Diepvens had echter terecht voorafgaand buitenspel gesignaleerd. Dit had de thuisspelers wel meteen wakker geschud. Bij een volgende aanval kapte Ilario Meli, zoals hij dat kan, zich mooi voorbij zijn tegenstander en pegelde vanop ruim 20 meter keihard in de rechterbovenhoek van de goal. Een doelpunt van de maand waard, enig mooi.

De thuisploeg voelde zich hierdoor gesterkt en trok het initiatief naar zich toe. Dit leverde meteen opnieuw resultaat op. Met een kopbal kon Senne Doms op corner al het tweede doelpunt scoren. KFC leek op rozen te zitten. Standaard Elen legde zich echter niet bij deze gang van zaken neer en legde ook enkele mooie combinaties op de mat, wat soms toch wat voor enig gevaar en ongerustheid zorgde bij de thuisploeg. Tussendoor speelde KFC toch ook zijn partij mee. Jannes Goossens dreef kundig met de bal aan de voet het bezoekende kamp binnen, maar schot de bal naast. Sisse Schouteden deed een imposante inspanning op rechts, zijn voorzet kon nog net door een bezoekende verdediger in corner gewerkt. Ook Ferren Peeters waagde zijn kans, maar ook diens schot miste de juiste richting. Michiel Thijs krulde een toegestane vrij trap keurig over de muur, de keeper redde. Ook thuisdoelman Emmers moest klasvol tussenkomen na een mooi opgezette aanval van Elen. Net voor de rust moest een bal nog weggeveegd worden voor de lijn door een verdediger van KFC. Na een zeer aangenaam kijkstuk in deze eerste helft mocht KFC verdiend met een mooie voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Uw verslaggever had heel wat te noteren gehad in de eerste time en had een vers papier bij de hand om verder de tweede helft te kunnen verslaan. Dit bleek achteraf niet nodig te zijn geweest. Deze spelperiode leek in niets op het afwisselende spel van de eerste periode. Thuisploeg KFC concentreerde zich vooral op het verdedigen van de voorsprong, de bezoekers uit Elen bleken niet bij machte om een vuist te maken. Toch nog een mooi hoogtepunt halverwege deze spelperiode. Ferren Peeters wist vanuit het middenveld met een loepzuivere dieptepas een hardwerkende Ilario Meli voor de bezoekende keeper af te zonderen. Deze wist deze kans te benutten en plaatste de bal via de binnenkant paal in doel, 3-0. Jammer genoeg moest hij zich kort daarna met een hopelijk lichte blessure laten vervangen. Een mogelijke afwezigheid van deze speler zou KFC zich zeker betreuren.

De wedstrijd kabbelde zich zo naar zijn eind en de thuisploeg wist zich uiteindelijk verdiend de drie punten toe te eigenen. Ze kan zich klaarmaken voor een gestage opgang hoger in het klassement. Daarvoor moet aanstaande zaterdag wel gewonnen worden bij de buren van Kattenbos. Ook al staan ze onderaan de klassering, geen enkele wedstrijd is op voorhand gewonnen.