Extra filmvoorstellingen over Leuken

WEERT – Van de filmdocumentaire -LEUKEN in vroeger jaren- geproduceerd en samengesteld door Weertenaar Jo van Geneijgen, staan eind november nog twee extra voorstellingen gepland.                                                                                                                                                                                           Deze film neemt u in een wandeling mee door het verleden van de Weerter buurtschappen Leuken en Moesdijk. In deze 118 minuten durende filmdocumentaire ziet u foto’s, documenten, unieke filmbeelden en interviews met vooral oudere inwoners.

Ook zullen mooie anekdotes de revue passeren. De documentaire is in het Weerter dialect gesproken en is Nederlands ondertiteld. Woonwagenbewoners op Leuken maakten deel uit van deze gemeenschap en krijgen aandacht in de film. Tevens zullen de vroegere executies, nabij de Trumpert en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog in beeld worden gebracht. De twee extra voorstellingen vinden plaats, op zaterdag 25 en zondag 26 november in Gotcha Cinema Weert. Alle dagen is aanvang van de filmdocumentaire, 15.30 uur. Ticket € 9.00 : www.gotcha-weert.nl Tel: 0495-532002