Ledûb Volleybal Dames 1 is door naar de volgende ronde

BUDEL – Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen 2 teams: Donki Sjot Dames 1 en Hovoc Dames 1, in de strijd om een plek in de volgende ronde van de nationale beker te bemachtigen. Het weekend hiervoor hadden we geen wedstrijd gespeeld dus we stonden met z’n allen te popelen om weer te knallen op het veld. 

Door Julia van Knippenberg

De eerste wedstrijd speelden we tegen Donki Sjot, een team dat we ook in onze eigen competitie treffen en dat hiervoor verrassend al had verloren van Hovoc. Het was een wedstrijd met pieken en dalen. In set 1 en 3 maakten we met name te veel servicefouten en werd er met te weinig lef aangevallen. Door wat ongelukkige ballen aan het einde van de eerste set hebben we deze helaas met 26-24 afgegeven. De derde set daarentegen werd door wilskracht met 25-23 binnengehaald. Ons niveau in set 2 en 4 was stukken beter. Een aantal service series met de nodige ace’jes, een sterke passlijn, gevarieerde spelverdeling en kracht in de aanval zorgden ervoor dat Donki Sjot geen moment de kans had om dicht bij een overwinning op de set de komen. Deze werden met 25-16 en 25-12 gewonnen, waardoor de eerste winst met 3-1 in sets binnen was.

De tweede wedstrijd tegen Hovoc volgde snel. Ondanks dat dit team in de tweede divisie uitkomt wisten we dat we ze niet moesten onderschatten. Ons niveau deze wedstrijd was constanter en ookal speelden we niet volledig op ons best hebben we alsnog veel mooie dingen laten zien. Uiteindelijk wisten we met degelijke setstanden ook de tweede wedstrijd te winnen: 25-19, 25-22, en 25-16. Een mooie manier om deze leuke dag af te sluiten! We zijn benieuwd welk team we in de volgende bekerronde zullen treffen. 

Komende zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen US Dames 1 in Amsterdam. Dit is een sterke ploeg, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin we er alles aan zullen doen om de punten mee terug naar Budel te nemen!

Foto Jos Meusen