Maak anderen gelukkig met jouw speelgoed 

HAMONT-ACHEL – Heb jij thuis nog wat speelgoed liggen waarmee je kroost niet (meer) speelt? Breng het op zondag 12 november naar het Speelgoedgeefplein. Hier kan je met oud – maar nog steeds bruikbaar – speelgoed andere kinderen gelukkig maken. Daarnaast kan je zelf ook nieuw, tweedehandsspeelgoed uitkiezen en mee naar huis nemen. 

Met het Speelgoedgeefplein willen het Huis van het Kind en de Jeugdraad Hamont-Achel bijdragen aan een meer duurzame samenleving. Het principe is simpel: je brengt tussen 10.00 en 13.00 uur het speelgoed binnen dat je zelf niet meer gebruikt en je kan zelf ander tweedehandsspeelgoed mee naar huis nemen. 

Speelgoeddokter
Ben jij nog op zoek naar een leuk sinterklaas- of kerstcadeau? Ook wanneer je zelf geen speelgoed ‘op overschot’ hebt, kan je tussen de spullen van het Speelgoedgeefplein komen snuisteren. Goed om weten: al het binnengebrachte speelgoed wordt onderzocht door de speelgoeddokter om te kijken of het nog in goede staat is. Je kan dus zeker nog leuke items scoren.

Het Speelgoedgeefplein gaat door op zondag 12 november van 10.00 tot 13.00 uur in het Huis van het Kind (Kloosterstraat 15, 3930 Hamont). De toegang is gratis. Het speelgoed dat aangeboden wordt, mag je gratis meenemen. Wat op het einde van de dag geen nieuwe eigenaar heeft, wordt aan een goed doel geschonken.