Harrie Van de Broek 100 jaar

REGIO – Vorige week hadden we reeds een artikel over het leven van de 100-jarige Harrie geschreven. We konden zijn verjaardag op 22 oktober echter niet zomaar voorbij laten gaan en zijn de bewuste HAC in het bejaardenhuis persoonlijk aan hem gaan geven samen met een fruitmandje want Harrie had vorige week al gezegd dat hij veel fruit eet. Deze gelegenheid willen we dan ook gebruiken om nog even iets recht te zetten: We hadden geschreven dat Harrie en zijn vrouw Mia (†) 5 kinderen en 5 kleinkinderen had. Dat bleken er toch wel wat meer te zijn. Vijf kinderen (een zesde is overleden) klopte wel maar er zijn al 7 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen terwijl het 9e wordt verwacht in december. Zoiets mag je gerust een flink nageslacht noemen! 

Ook bij de heemkundige kring Hamont-Achel ging de 100ste verjaardag van Harrie niet zomaar voorbij. Voorzitter Luk Van de Sijpe stuurde volgend bericht in: 

Harrie Van de Broek, de oudste actieve heemkundige in Vlaanderen

HAMONT-ACHEL – De honderdjarige Harrie Van de Broek is de oudste actieve heemkundige in Vlaanderen! Harrie woont al jaren in De Beverdijk te Achel en was in zijn beroepsleven ontvanger van de gemeente Hamont. Zondag vierde hij in familiekring zijn ‘eeuwfeest’ 

Hij beschikt nog steeds over een ijzersterk geheugen en een goede gezondheid

Maar zijn passie is heemkunde en historisch onderzoek. Vandaag de dag is hij als honderdjarige nog erg actief en beheerst hij de kunst om via het web en met zijn laptop nog studies uit te geven. Geweldig.
Deze studies worden nog elk kwartaal uitgegeven door de geschiedkundige kring van Hamont in het tijdschrift Grevenbroeker Echo’s.
Ongetwijfeld is hij hiermee de oudste actieve heemkundige auteur in Vlaanderen!
Een uniek en mooi gegeven. Hij is trouwens niet van plan om ermee te stoppen, want hij stuurde weer een nieuw artikel in over de familie Ballings uit Hamont

De heemkundige kring wil via HAC Weekblad Harrie nog een goede gezondheid wensen.
En natuurlijk een hartelijke proficiat voor zijn inzet, decennialang, voor het erfgoed en de cultuur in en van Hamont-Achel!