Dames FC Cranendonck blijven in top 3

CRANENDONCK – Een voetbalvrij weekend vorige week, maar deze zondag mochten de dames van FC Cranendonck weer aan de bak. Ditmaal uit tegen Nederweert-Eind. Ze zouden aan de bak moeten tegen deze tegenstander, die de aansluiting naar de kopgroep in de ranglijst zoekt. De eerste minuten waren voor de thuisploeg. Cranendonck moest even zoeken naar de juiste balans maar kwam toen beter in het spel. Er werd met momenten mooi getikt, maar de tegenaanvallen van Eindse Boys bleven erg gevaarlijk. Na ongeveer een kwartier spelen kon Cranendonck de voorsprong pakken nadat een corner van Anniek door Iris in het doel werd geduwd. De Eindse Boys liet zich niet uit het lood slaan en bleef druk zetten. Regelmatig werden zij gevaarlijk over de behendige rechterkant, maar keepster Karin hield haar doel schoon in de eerste helft. Na ongeveer 30 minuten spelen kwam daar de bevrijdende 0-2. Anniek kon wederom een gevaarlijke corner klaarleggen, die ditmaal in eigen doel werd gewerkt. Lang kon Cranendonck niet genieten van deze voorsprong, want zo’n 5 minuten later maakte Einde Boys de aansluitingstreffer. Een vrije trap net buiten de 16 werd mooi binnengetrapt. De thuisploeg kreeg hierdoor extra energie en bleef veel druk zetten op de helft van FCC. Erg gelukkig in de afwerking waren zij vandaag niet en leidde zichtbaar tot frustraties. Cranendonck probeerde met momenten door de verdediging van de Limburgers te prikken, maar ook zij troffen geen doel meer. De eindstand bleef hierdoor 1-2.

De komende 2 weekenden spelen de dames van FC Cranendonck thuis. Op zondag 5 november tegen Helden en op zondag 12 november tegen SJVV, beiden om 10.30u.

Eerst is het komende vrijdag 3 november de beurt aan het zevental, dat in Leveroy weer 3 wedstrijden mag spelen. Aanvang om 19.30 uur.    

Meer op www.fccranendonck.nl