Ledûb Dames winnen met 3-1 winst van US dames 1 

BUDEL – Zaterdag 28 oktober, de dag waarop we naar De Amstel campus in Amsterdam mochten afreizen. Met drie auto’s volgeladen gingen we onderweg.  Na de laatste wedstrijd van vorig seizoen hadden we nog een appeltje te schillen met deze Amsterdammers. 

Door Nikki Wouters 

Zo klonk het dan ook uit de volle mond van onze coach Jan die nog even een appel aan het eten was voor de wedstrijd: ‘Deze appel is hard en zuur, net zoals Amsterdam gaat verliezen’.  Daarmee was de toon gezet. Vol overtuiging en enthousiasme gingen we de wedstrijd in. Met Amy, Pien, Laura, Ellis, Julia, lynn en Daielle begonnen we de eerste set. 

Na het eerste punt, een flink killblock van de tegenstander, waren we wakker geschud. De service druk was er meteen. Julia van Knippenberg en Daielle klijsen namen meteen de leiding in de paaslijn. Dat ging gepaard met een mooie verdeling door Amy waardoor onze aanvallers goed konden scoren en zo was de eerste set (21-25) ineens voorbij en stonden we 1-0 voor in sets.  Dit smaakte naar meer. 

Set 2 werd gestart met dezelfde basis opstelling als in set 1. In het begin van deze set waren we aan elkaar gewaagd. Op een stand van 12-13 werd Nikki gewisseld voor Amy. De GRINTA bleef aan en onder andere met een mooie serie van Lynn Rademeakers wisten we toch een gat te slaan. Met 25-21 winnen we ook deze set. 

Dan de altijd moeilijke derde set…

Nikki, Pien, Laura, Ellis, Julia, Lynn en Daielle begonnen aan deze derde set. Helaas werden in deze set meer service fouten gemaakt aan onze zijde en hadden we iets meer moeite om hun service onder controle te houden. We konden aanhaken tot 14-16 maar daarna begon US meer hun eigen spel te spelen en met de lengte van een aantal spelers hadden we het even lastig. 

Aan het einde brachten we Simone  Overwater in om de paaslijn wat te versterken en kwam Linnis Gielen aan het net. Helaas was dit niet genoeg en verloren we de set met 19-25.

De conclusie was duidelijk; meer service druk en de GRINTA weer terug in het veld. Met dezelfde opstelling als in set 3 startte we meteen fel. De service druk was hoog met onder andere mooie series van Pien Korbijn en Ellis Hermans weten we al snel een gat te slaan. Met een stand van 6-15 ging het hard. Deze set hadden we weer de overmacht en deze wordt dan ook gewonnen met 25-15.

Een goede, mooie overwinning op de altijd moeilijke US dames 1.  3-1 winst en dat moest gevierd worden, want ja als je dan toch in Amsterdam bent en zo’n lekker potje hebt gespeeld dan moet je dat wel even gaan vieren bij café tante Roosje op het Rembrandtplein. Nu nog heerlijk nagenieten en ons klaarmaken voor het volgende potje tegen Spaarnestad dames 1 op zaterdag 4 november om 16.15u in Haarlem.