Quintijn Lohman vol culturele ideeën

CRANENDONCK – Toen Quintijn Lohman in augustus 2018 het drukke, maar bruisende Eindhovense centrum vaarwel zei om zich met zijn vriendin Vera in het rustige Budel-Dorplein terug te trekken had hij niet kunnen vermoeden dat het wel heel rustig zou worden. Een paar jaar later ging de wereld namelijk op slot en kwam hij thuis te zitten vanwege Covid19. Voor Quintijn een vloek, maar ook een zegen, want hij zat niet opgesloten in de stad, maar had een heerlijk huis met grote tuin en ineens alle tijd van de wereld om het tot een paradijsje te herscheppen. Na 10 jaar roofbouw op zijn lijf kon hij ook tot rust komen, want zijn vriendin kon haar werkzaamheden vanuit thuis voortzetten en de branding- en copywritebranche waarin zij verkeerde was booming business.

Hij had er 25 jaar in de evenementenbranche op zitten en grote successen geboekt met zijn band en theatershows, maar ook aan de wieg gestaan van nieuwe projecten in voornamelijk Eindhoven.

 Het begin van Strijp-S, artistiek manager van het Blue Collar hotel, belevingstheater Viva la Bestia, zijn band Tigre Blanco en Club Salvador zijn nog maar een paar projecten op zijn rijk gevulde CV en als geluidstechnicus heeft hij ook een aantal jaren Hans Teeuwen mogen begeleiden.

Zijn lijf was moe en als programmeur van het Blue Collar Hotel is hij letterlijk door zijn knieën gegaan, wat een teken was dat hij het rustiger aan moest doen, maar ook dat hij niet meer onder een operatie uit zou komen. Het huis werd verbouwd en langzaam werden er contacten in de buurt gelegd, waardoor hij het Cantinetheater leerde kennen na de verbouwing.

Eerder vond hij het maar een troosteloze bende, maar nu, na de tweede lockdown zag hij de resultaten van de vrijwilligers en inspireerde het sfeervolle theater hem en zag hij kansen.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en in korte tijd had hij zich gecommitteerd aan het theater als bestuurslid en programmeur. In de tijd dat zijn band en Club Salvador stil lagen kon hij zo als vrijwilliger aan de slag, maar nu alles weer open is voelt hij dat het tijd is om zijn grote liefdes weer op te pakken. Eerst moesten die vermaledijde knieën echter onder het mes en dat ging niet zonder slag of stoot. De operatie zelf was succesvol, de revalidatie echter allesbehalve. Een ernstige bacterie deed hem zelfs weer in het ziekenhuis belanden waar het even nipt was.

Quintijn is al meer dan 25 jaar verbonden aan de Eindhovense rock-city scene, maar ook een sociaal zeer bewogen man. Cultuur verbindt en het Cantine theater is een mooie speeltuin, maar naarmate hij Cranendonck beter leerde kennen en de juiste mensen tegen kwam besefte hij dat er veel meer mogelijk kon zijn dan er nu gebeurde. Cranendonck had mooie plekken waar nog geen culturele invulling aan werd gegeven en Quintijn heeft de connecties om daar wel wat mee te doen. Naast het Cantine Theater kon de gemeente Cranendonck nu ook gebruikmaken van zijn diensten en dit resulteerde deze zomer nog in de eerste “Picknick bij de Baronie”. Een geweldig geslaagd kleinschalig evenement op die prachtige locatie. Genieten van lokale drankjes en hapjes, gezeten op strobalen en kleedjes op een zinderende zondagmiddag terwijl enkele artiesten het beste van zichzelf geven, je kunt het slechter treffen. Waarom was daar niet eerder iemand mee gekomen? De plek nodigt uit voor nog veel meer bijzondere evenementen en Quintijn heeft er dan ook talloze mooie ideeën voor. Hij ziet bovendien ook kansen om de samenwerking met de Belgische buurgemeente Hamont Achel vlot te trekken.

Na de grote frustratie rond Corona, waarin cultuur gewoonweg werd genegeerd, kan er eindelijk weer gefocust worden op dingen die er echt toe doen. Nu de knieën het weer doen, nemen de boekingen voor zijn band weer toe. Ook Club Salvador herrijst weer en zal op 9 december te zien zijn in het Parktheater in Eindhoven. Voor dit spectaculaire totaaltheater zijn nog tickets te verkrijgen. Tickets Club Salvador in Parktheater Eindhoven Zaterdag 9 december: bit.ly/3ICrach

We wensen je natuurlijk alle succes met je eigen producties, maar hopelijk blijft er nog wat tijd over voor Cranendonck, want er is nood aan mensen die gewoon ‘doen’!

Diverse links:
Tigre Blanco: https://www.tigreblanco.nl/
Club Salvador: https://www.clubsalvador.nl/ 
Cantinetheater: https://cantinetheater.nl/