sv Budel verslaat koploper Merefeldia met 2-1

BUDEL – sv Budel heeft in een enerverende wedstrijd koploper Merefeldia haar eerste nederlaag toegebracht in deze competitie. Bij sv Budel ontbrak een aantal vaste waarden (aanvoerder Rik, Rens en Wouter) waardoor trainer Erik van Rooy koos voor een andere speelstijl dan normaal. 

Met een vijfmans-verdediging begon sv Budel aan deze wedstrijd om de snelle aanvallers van Merefeldia “het leven zuur te maken”. Door deze aanpassing was er geen basisplek voor de creatieve spelers Finn Bogers en Jasper Beerten. Na een afwachtende beginfase was de eerste grote kans voor sv Budel, maar Jochem Spee kopte bij de tweede paal in het  zijnet. Net voor rust is het Koen Vos een mooie kans teniet laat gaan. Ruststand 0-0. Merefeldia wisselt in de rust eenmaal om op het middenveld meer controle te krijgen. Het eerste gevaar is na rust voor het doel van keeper Luuk Smolenaers van Budel. Er ontstaat een scrimmage voor het doel, maar de verdediging kan het gevaar afwenden. Even later opnieuw een kans voor Merefeldia, maar de sterk spelende 19-jarige Finn Adams kan ingrijpen. Bij sv Budel komt Jasper Beerten in de ploeg voor Sem Janssen. Even later wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt in verband met een opstootje, nadat oud-profvoetballer Aaron Bastiaans van Merefeldia een trap uitdeelt aan Finn Adams terwijl er geen bal in de buurt is. Een belachelijke actie van deze Merefeldia-speler. Helaas ging dit voorbij aan de scheidsrechter, waar een ‘donkerrode kaart’ niet misstaan had. In de 75e minuut is er een geweldige safe van keeper Luuk nodig om Budel van een achterstand te behoeden. Jellle Martens komt in de ploeg voor Finn Adams, die veel hinder ondervindt van de overtreding van Aaron Bastiaans en Finn Bogers vervangt zijn broer Youri. Het spel golft in de laatste minuten op en neer. In blessuretijd krijgt sv Budel loon naar werken. Het is Luc Nouwen die in de 96e minuut met een kopbal de sterk ingevallen Jasper Beerten de diepte in stuurde en hij verschalkte met een bekeken schot keeper Pim Feijen van Merefeldia: 1-0. De ontlading is groot bij Budel. Deze zege is een beloning voor de inzet die alle spelers van Budel deze middag op de mat hebben gelegd. 

Foto Jasper Beerten bekroonde zich in blessuretijd tot matchwinnaar