Brons voor Milan in Koper op European Cup Judo

HAMONT –  Afgelopen weekend heeft Milan Peeters uit Hamont deelgenomen aan de European Cup Cadets (U18) in het Sloveense Koper. Milan moest de eerste wedstrijd tegen de Italiaan Sassi. Deze wedstrijd liep niet zoals gehoopt en Milan verloor. Doordat de Italiaan in de halve finale kwam kreeg Milan herkansing. 

De eerste herkansing wedstrijd won hij met 2 maal wazari (half punt) van de Fransman Kahlhoven. Vervolgens moest Milan tegen de Sloveen Kano Kojc, de strijd ging gelijk op, in de laatste minuut maakte Milan een been worp en won met Ippon (heel punt), wat zeker ook een van de mooiste punten van de dag was. In de strijd om het brons moest hij het opnemen tegen Betti. Milan scoorde vroeg in de partij Wazari en wist de wedstrijd uit te controleren en pakte zo de bronzen medaille. Dit is zijn eerste medaille op een European Cup, hij was er al een paar keer dichtbij maar nu wist hij de derde plaats mee naar Hamont te nemen.

Die zaterdagavond reisde hij door naar de BOIC stage in Luxemburg, waar hij door Team Belgium voor geselecteerd was.