Rijvers BV uit Weert wint Weerterlandpijs 2023!

In een goed gevuld Munttheater werd op dinsdag 24 oktober onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemerschap een boost te geven. De Weerterlandprijs bestaat uit de Ondernemersprijs en de Rabobank Verbindingsprijs. Daarnaast kregen drie jonge ondernemers onder de naam de “Weerterland Belofte” de kans om zich op het podium te presenteren. Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland en ze te verbinden en versterken.   

Inspirerende theateravond rondom ondernemen
De presentatie van de feestelijke eindmanifestatie was in de bekwame handen van presentatrice Vivian Lataster. Muzikaal entertrainer Richard de Hoop presenteerde zijn kijk op ondernemerschap met een muzikale metafoor en enkele mooie toepasselijke liedjes. De zaal was zichtbaar geboeid door deze inspirerende presentatie. De drie jonge ondernemer beloftes; Bart van Wijhe van Schoner werken, Jur Jansen en Casper Toren van Reuzenpanda en Sjoerd Sijben van Onenine pakten ieder hun plek in de spotlights. Drie krachtige pitches van drie veelbelovende ondernemers. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer. 

Rabobank Verbindingsprijs
Ook deze editie kende Rabobank Weerterland en Cranendonck een prijs toe aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren; kleinschalig woonzorghuis Huize te Gaste in Gastel vertegenwoordigd door Rita Lamers, Energiehandelsplatform Pannenweg 2 uit Nederweert, vertegenwoordigd door Wim Schilders en Dealin Green uit Weert, vertegenwoordigd door Stefan Lemmens. Dealin Green is een ketensamenwerking die een antwoord biedt op de transitievraag van agrarische bedrijven door het aanbieden van een alternatief rondom de snelgroeiende Paulownia boom. 

Energieplatfom Pannenweg 2 mag zich de komende twee jaren de winnaar van de Rabobank verbindingsprijs noemen. Pannenweg 2 is het eerste bedrijvenpark in Nederland met een Lokale Energy hub dat hiermee de eigen netcongestie oplost. Wim Schilders, ondernemer en voorzitter van platform wil vooruitgang boeken. “De groei van ondernemers wordt op dit moment door congestie op het elektriciteitsnetwerk geremd. Door het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de bedrijven en het delen van de opgewekte energie kan een deel van onze energiebehoefte zelfvoorzienend worden ingevuld. Het winnen van deze Verbindingsprijs geeft het vertrouwen en de impuls om verder te groeien in ons concept. We hebben nog veel te onderzoeken en ontwikkelen maar zijn overtuigd van de kracht van dit nieuwe energieplatform.” 

Ondernemersprijs gewonnen door Rijvers BV uit Weert
Juryvoorzitter Bart Wernaart, lector Moral Design Strategy bij Fontys Hogeschool, nam het publiek mee naar een volgend hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van winnaar van de Weerterlandprijs. Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk de titel mee naar huis kon nemen. Na het uitdragen van het juryverslag nam de spanning toe en werd de winnaar bekend gemaakt. Onder luid gejuich gaat de ondernemersprijs 2023 naar winnaar Rijvers BV uit Weert.

De andere genomineerden voor deze prijs waren Joey en Christianne Sonnemans van JCS Party Rent uit Ospel en Leon Coolen en Jan Veerhees van Multitube uit Weert. Ondernemer Chris Wiermans en zijn vrouw Petra van Rijvers waren zeer blij met de prijs die volgens hun een verdienste is van het hele personeel. “Dit is een grote waardering voor ons hele team en een mooie kans om te laten zien welke mooie bedrijven in het Weerterland aanwezig zijn.” Rijvers is een professionele en veelzijdige toeleverancier voor de internationale meubel- en projectindustrie. Hun veelzijdige projecten en werkzaamheden variëren van het vervaardigen van panelen tot het samen uitdenken en produceren van een meubellijn of een compleet interieurproject. Rijvers is een moderne onderneming met een groot sociaal hart en met oog voor personeel en de menselijke maat. 

Weerterlandprijs
De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Limburg. Het initiatief wordt breed gesteund door de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseerde wederom de feestelijke eindmanifestatie. Het is de ambitie van de organisatie om de prijs elke twee jaar uit te reiken en hiermee het ondernemen in het Weerterland een podium te bieden. Meer informatie kunt u vinden op www.weerterlandprijs.nl


Foto: Dion Huibers