Brabants Kampioenschap Tonpraten

CRANENDONCK  – De gemeente Cranendonck is deze maand sterk vertegenwoordigd bij het Brabants Kampioenschap Tonpraten (BKT) in Valkenswaard. Van 21 deelnemers aan de voorronden van het kletskampioenschap komen er liefst vijf uit Cranendonck. 

Dit jaar wordt de 56e editie van het Brabants Kampioenschap Tonpraten gehouden. De drie voorronde-avonden op 15, 16 en 20 november vinden plaats in de theaterzaal van De Belleman in Valkenswaard. 

De eerste Cranendoncker die in actie komt bij het BKT is Johny Govers uit Budel. Hij staat op woensdag 15 november in de ton. Een dag later is het de beurt aan Budelnaar Tom van Osch. Op maandag 20 november zijn er optredens van Arian Compen uit Soerendonk, Hans Verbaarschot uit Budel en Erik mulder uit Maarheeze.

Onder de 21 deelnemers aan de voorronden zijn dit jaar tien oud-finalisten en vijf debutanten. Op maandag 20 november worden de finalisten bekend gemaakt. Zij gaan begin januari de strijd aan met regerend Brabants kampioen Hans Keeris uit Knegsel. Hij won de 55ste editie van het BKT met zijn creatie ‘De Geheelonthouder’. Tom van Osch was de laatste Cranendoncker die in Valkenswaard in de prijzen viel. Als ‘De Bruid’ won hij in 2022 de publieksprijs.

Het finaleweekend is op vrijdag 12 (wedstrijd), zaterdag 13 (galavoorstelling) en zondag 14 januari (galavoorstelling). Plaats van handeling is theater De Hofnar in Valkenswaard. 

Kaarten voor de voorronden kosten 6 euro en zijn te koop via de website: www.bktonpraten.nl

Foto Tom van Osch als ‘De Bruid’ bij de bonte avonden in Budel-Schoot.