Heel Nederland Leest het boek ‘Sonny Boy’ in november

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in november 2023 met heel Nederland ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Ben je lid van Bibliocenter, dan krijg je op vertoon van je biebpas vanaf 1 november gratis dit boek, zolang de voorraad strekt. De hele maand november staat bij Bibliocenter de grootste nationale leescampagne Heel Nederland Leest centraal. 

Sonny Boy van Annejet van der Zijl gaat over de levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Ontmoet: Tasilo Pieck
Onverwerkte oorlogstrauma’s die van generatie op generatie worden doorgegeven. Wat is daar het gevolg van? Wil je hier meer over weten, ontmoet dan Tasilo Pieck op 22 november om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert. 

Tasilo Pieck is geboren en getogen in het zuiden van Nederland, met Moluks-Indische roots. Hij beschrijft hoe het leven van een derde generatie Molukker de zwaarste gevechten opleverden. Muziek werd bijvoorbeeld met de paplepel ingegoten maar een goed gesprek voeren aan de keukentafel, zat er helaas niet in.

In zijn boek ‘En toen was het stil’ vertelt hij openhartig over deze trauma’s én de angsten die daaruit vloeiden. Het is slechts één van de vele duizenden doodgezwegen verhalen die ex-KNIL militairen jarenlang met zich meedroegen. Vaak tot aan hun dood, met alle gevolgen van dien. 

Meer informatie over de campagne Nederland Leest, leestips en aanmelden voor de bijeenkomst kan op www.bibliocenter.nl/heel-nederland-leest