Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride

TWC Weert organiseert op zondag 12 november de 9e editie van de Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride.  In de voorgaande 8 edities is de Land van Horne MTB Toertocht uitgegroeid tot één van de grootste en toonaangevende mountainbike en gravelbike evenement van de regio met een MTB toertocht, een Gravelride en twee MTB-clinics voor jongeren tot 18 jaar. De laatste editie trok meer dan 900 deelnemers over de verschillende disciplines. De Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB-, MTB-fiets of gravelbike voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.  MTB Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden 25 km (kidsroute), 30 km, 40 km, 55 km en de uitdagende 65 km en de Gravelride deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 75 km en 95 km. Voor elk wat wils dus.  

Na het succes van de  editie van 2022 ook dit jaar: Gravelride; Gravelrides winnen steeds meer aan populariteit. TWC Weert springt in op de deze ontwikkeling met twee routes van 75 en 95 km. De Gravelroute is volledig vernieuwd en is nu losgekoppeld van de MTB-routes. Bij de start ontvang je een kopje koffie en op de route is in Mierlo een rustplaats ingericht met versnaperingen en na afloop worden de gravelrijders getrakteerd op een Belgisch biertje en een lekkere hamburger in de gezellige en exclusieve Deluxe tent. MTB DeLuxe; voor de bourgondische deelnemers aan de MTB tocht bestaat er de mogelijkheid om de inschrijving uit te breiden met een hapje en drankje na afloop. De deelnemers aan de MTB DeLuxe ontvangen bij de start een kopje koffie en na afloop een Belgisch biertje en een lekkere hamburger in de gezellige en exclusieve Deluxe tent.

Deelname aan Gravelride en MTB Deluxe kan alleen op basis van voorinschrijving. Inschrijven kan via www.twcweert.nl of www.fietssport.nl 

Uniek bij de Land van Horne MTB Toertocht&Gravelride. Mogelijkheid om digitaal te betalen d.m.v. scannen QR-code en pinbetaling, Mooie route langs het Blauwe meertje. Door de afgravingen verandert het parkoers elk jaar. We kunnen nu bijna volledig rond het meer fietsen, De route verloopt door vrijwel alle natuurgebieden die Weert rijk is, MTB duurtocht van 65 km, Voor de kids bestaat de mogelijk om deel te nemen aan een clinic mountainbike in combinatie met het rijden van (een deel van) de kidsroute. Ouders mogen ook deelnemen, Voor de jongeren (14 – 18 jaar) is er een voor Weert unieke en spectaculaire clinic Downhillen. Unieke sfeer bij de start/finish in de zaal of feesttent en op de gezellige rustplaatsen die zijn ingericht met een groot assortiment gratis versnaperingen.  Dit alles is een garantie voor een mooie sportieve zondagochtend. 

De clinics worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde trainer en begeleid door trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics tref je aan op de website www.twcweert.nl Wil je deelnemen aan een van de clinics geef je dan op door een bericht te sturen naar fietsclinic@twcweert.nl onder vermelding van je NAW-gegevens en geef aan of je aan de Kids clinic of de clinic Downhillen wil deelnemen. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden. De clinics worden mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking van TWC Weert met Limburg Cycling, Gemeente Weert.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:30 uur tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 7,50 en voor NTFU leden € 5,50 (Scan to go aanwezig). Bij voorinschrijving ontvang je een extra korting. Voorinschrijven kan via www.twcweert.nl of www.fietssport.nl Inschrijfkosten Gravelride en MTB Deluxe € 15,00 en voor NTFU leden € 12,00 alleen op basis van voorinschrijving. Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen (uitgezonderd Gravelride en MTB Deluxe). Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Voor meer informatie www.twcweert.nl 

De routes voeren ons door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek. De MTB routes zijn volledig voorzien van routepijlen. De duurtocht van 65 km gaat bij de derde lus nog door het natuurgebied Het Grootbroek in België. De routes van de Gravelride verloopt via de mooie brede gravelpaden van het Weerterbos en de schitterende gravelpaden over de Strabrechtssheide. De routes zijn alleen op basis van GPX te rijden. 

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. De MTB-routes bestaan voor ruim 55% uit single tracks en slechts 7% over asfaltwegen. Routes die ook zeer uitdagend zijn voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers. De Gravelride verloopt over gravelpaden, goed begaanbare zandpaden en over asfalt. Het is dus een snelle route. 

ADe MTB-deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden van 30, 40, 55 en 65 km. Dit jaar is er ook een kidsroute van 25 km. De Gravelride deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden van 75 en 95 km. 

Op de MTB en Gravelbike rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is. Voor de kidsroute en de deelnemers aan de clinics is een aparte rustplaats ingericht op de stortplaats in Altweerterheide. De deelnemers aan de 55 en 65 km passeren de rustplaats tweemaal. 

Op de route is (mobiele) technische ondersteuning door de specialisten van BikeTotaal Vlassak aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Al ruim 40 jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met meer dan 100 actieve leden. Met als motto “samen uit, samen thuis” ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, of je nu 30 of 70 jaar bent, of je op de weg wil fietsen of in het bos bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen. Naast de toertochten op zondag bestaat er ook de mogelijkheid om op woensdagavond deel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan de tweedaagse naar de Rursee, de “top-tien-toer” en een lang weekend naar het hooggebergte. In de winter is er een programma voor mountainbike en gravelbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een clubfeest georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts € 75,- per jaar. Meer info op www.twcweert.nl