Orgelconcert op 12 november

PELT – Op zondag 12 november om 14.30 uur geeft Johan Hermans een concert in de Sint-Niklaaskerk te Neerpelt. De toegang is gratis. Johan Hermans is kathedraal- en stadsorganist van Hasselt en doceert orgel, klavier, begeleidingspraktijk en groepsmusiceren  aan het stedelijk conservatorium van Hasselt en de stedelijke academie van Genk.  Hij dankt zijn internationale reputatie als concertorganist aan succesvolle recitals over de hele wereld, van Noord-Amerika tot Australië en van Japan tot Brazilië.  Hij maakte wereldwijd radio- en televisie opnamen en gaf lezingen en masterclasses aan universiteiten en conservatoria. Johan is voorzitter van de Europese afdeling van de American Guild of organists en van de Limburgse afdeling van de Nederlandse Organistenvereniging en  werd tweemaal onderscheiden door de  Société Académique “Arts – Sciences – Lettres” te Parijs. Tijdens zijn concert in Neerpelt zal Johan op het koororgel werk brengen van Byrd, Sweelinck, Van den Kerckhoven, Pachelbel, Moretti.