SKOzoK verder onder de naam ‘Atalenta’

REGIO – SKOzoK Kinderopvang en Primair Onderwijs, een organisatie met tientallen kinderopvanglocaties en basisscholen in de Brabantse Kempen, maakt haar nieuwe naam en ambitie bekend. Sinds januari 2023 is een deel van de Kinderopvanggroep gefuseerd met Stichting SKOzoK. Vanaf 2024 gaat SKOzoK verder onder de naam ‘Atalenta’. Door krachten te bundelen bouwen zij samen aan rijke ontwikkeldagen met een mooi aanbod van kinderopvang, primair onderwijs, cultuur, sport en ondersteuning.

Van rups tot vlinder
De nieuwe naam en aanpak van Atalenta zijn gebaseerd op het ontwikkelproces van rups tot vlinder, verwijzend naar de bekendste vlinder van Nederland en gecombineerd met het woord talent. Bij Atalenta vinden kinderen, ouders, medewerkers en partners kinderopvang én primair onderwijs binnen dezelfde organisatie. Op een aantal locaties zelfs onder één dak. ‘’Aandacht voor het individu en bijbehorende sociale, pedagogische en didactische aspecten brengen we samen in één doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar. In deze bepalende jaren van hun leven bieden we kinderen een fijne plek om te ontspannen en te groeien”, aldus Corné Verhees, Voorzitter College van Bestuur. 

Atalenta is een organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs met 29 basisscholen, waaronder een school voor speciaal basisonderwijs, en 25 kinderopvanglocaties in de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre. De laatste informatie en de ambitie van de organisatie vind je via www.atalenta.nl.