Theatervoorstelling ‘Rake woorden’ raakt

Op dinsdag 21 november 2023 is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar het komisch-tragische toneelstuk ‘Rake Woorden’. Een toneelstuk dat raakt en gaat over moeite hebben met lezen en schrijven, een nog altijd actueel onderwerp. De voorstelling is gratis en vindt in de middag plaats in Nederweert en in de avond in Weert.

Waar gaat het verhaal over?  
Een spannende dag voor Rowan van Mossel. Na vijftien jaar trouwe dienst bij ‘Het Bedrijf’ als heftruckchauffeur, heeft hij promotie gemaakt. Vanaf vandaag werkt hij op het kantoor, als assistent van Marcel Gimbrere. Maar kan hij dat wel? Waarom is hij zo zenuwachtig? Welk geheim draagt hij met zich mee? 

Waarom dit toneelstuk? 
Er zijn nog steeds veel mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven. Mogelijk ook in je eigen omgeving. Door middel van dit toneelstuk en door over het onderwerp te praten, doorbreken we het taboe. Én zorgen we er samen voor dat lezen, schrijven en digitale vaardigheden voor iedereen toegankelijker worden. Want lezen en schrijven is iets waar iedereen recht op heeft. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij de voorstelling is een ervaringsdeskundige ambassadeur aanwezig en kan iedereen (als vrijwilliger, inwoner, geïnteresseerde, professional enz.) met deze persoon in gesprek. 

Waar en wanneer? 
De gratis voorstelling vindt plaats op 21 november 2023, in de middag in Nederweert en in de avond in Weert. Je kunt je via de website van Punt Welzijn (www.puntwelzijn.nl/rakewoorden) opgeven voor één van beide voorstellingen. 

Nederweert: van 15.30 tot 17.00 uur in gemeenschapshuis de Pinnenhof, Kapelaniestraat 4. 
Weert: van 20.00 tot 21.30 uur, in Bibliocenter, Wilhelminasingel 250.  Meer informatie? Neem dan contact op met Punt Welzijn via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of bel 0031 495-697900. 
Rake Woorden is een voorstelling van Schippers & Crins, i.s.m. Bibliocenter, Punt Welzijn, de stichting ABC en ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid.