Beth & Flo spelen de sterren van de hemel in Lexke Theatercafé

BUDEL – Beth & Flo,  oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, speelden een van de laatste try outs van hun nieuwe voorstelling “Ander Onderwerp” in Lexke Theatercafé in Budel. Hun opkomst was verrassend.

Ineengevlochten (zelfs hun haar), met hun rug naar het publiek, probeerden ze via handbewegingen de bezoekers een reactie te ontlokken.  Zo straalden ze uit dat ze een eenheid vormen. En dat hebben ze in deze voorstelling bewezen. Samen achter de piano speelden ze prachtige muziekstukken, quatre main of alleen, het klonk allemaal even mooi. Voor stukken van Rachmaninov of een razendsnelle etude van Chopin draaien ze hun hand niet om. De voorstelling heet “Ander Onderwerp” en die naam is toepasselijk. Onderwerpen wisselden elkaar in vlot tempo af, vooral via liedjes. Het gaat over vriendschap, jaloezie en eenzaamheid.   In het eerste deel van de voorstelling wordt weinig gesproken, maar ligt de nadruk vooral op het pianospel en de zang. De muziekstukken en liedjes volgen elkaar pijlsnel op. Hun stemmen zijn prachtig op elkaar afgestemd. In een scène wordt wel gesproken. Flo komt op als vlogger, die een belangrijke vlog komt delen met het publiek. Ze heeft boodschappen gedaan en wil haar aankopen uitgebreid laten zien aan de bezoekers. 

Leuk intermezzo, maar het waren vooral de muzikale kwaliteiten van de dames, waar iedereen van genoot.  Om daar een komische noot aan toe te voegen, daar hadden Beth & Flo geen moeite mee. Opvallend was het spel met de komkommer. Bij de boodschappen van de vlogger zat ook een komkommer. En daarmee blijk je ook piano te kunnen spelen. De hilariteit was groot toen Flo tijdens het pianospel de komkommer met (te) grote happen op wilde eten, waardoor ze minutenlang geen woord meer kon uitbrengen. In hun liedjes mijmeren ze over verloren liefdes en plannen voor als ze groot zijn. Eenvoudige toekomstdromen zoals kleren kopen (en dragen), brood bakken en boeken lezen.

In het tweede deel van de voorstelling werd de toon wat luchtiger. De onderwerpen waren anders van toon, er werd een sprookje verteld en verstoppertje gespeeld.

Maar de hoofdmoot was toch echt het muzikale aspect. De dames zijn zeer talentvol en de manier waarop zij samen de piano bespelen is grandioos. Beth & Flo vullen elkaar feilloos aan, zowel op de piano als met de zang. In deze voorstelling is de één een echte optimist en de ander iets pessimistischer van aard. Dit maakt hen samen de eenheid, die ze in het begin van hun voorstelling al wilden uitstralen. Wel zou iets meer interactie met het publiek en iets meer humor tussendoor hun optreden nog meer compleet maken.

Foto’s Bart Cuijpers