Het kan nu echt: Ut Get Beginne!

BUDEL – Maandagochtend waren ze er al vroeg bij. De mannen van c.v. Buulder Buk waren al op tijd bij de bouwhal aan de Poelderstraat. Want voor het twee dagen durende feest op zaterdag 11 november en zondag 12 november zal er nog het een en ander gebouwd moeten worden. Zoals de verwarmde tent waarin carnaval in Buul zal worden afgetrapt. Om 18.11 uur begint het met een feestelijke lichtjesstoet vanaf De Triolier naar de grote feesttent. Voor alle kinderen die gaan meelopen met Prinses Nicky I, Prins Jeroen, Jeugdprinses Sjors en Jeugdprins Siem is er een verrassing aanwezig. Om 19.11 uur zal burgemeester Roland van Kessel het startschot geven voor het feest der feesten en dan niet enkel voor Buul, maar voor alles wat maar met Cranendonck te maken heeft. Ook uit de andere dorpskernen zijn de hoogheden aanwezig om er samen een mooi feest van te maken. Het feest op zaterdag zal worden verzorgd door DJ Jens en DJ Siem. Samen met Barry Fest zullen zij er net als andere jaren weer flink de stemming in weten te houden. Extra spannend is het voor de deelnemers aan de Cranendonckse Carnavalscup. De scholenwinnaars uit Cranendonck worden deze avond voorgesteld aan het grote publiek en mogen daar al heel even op het podium komen. Daar moet je bij zijn! 

Op zondag 12 november is er in de warme tent opnieuw feest en kun je vanaf 11.11 uur alweer meedoen. Er wordt begonnen met een groot ontbijt voor iedereen die mee wil doen tijdens het Frühshoppen en daarna staat een echt Buuls Fèst op het programma. Hierbij optredens van onder meer Que Màs Fun-orchestra. Aad van Leeuwen van voorheen Versleten Werk zal de aanwezigen allemaal laten meezingen op echte Buulse liedjes. Tussendoor verzorgen DJ Bas en DJ Thijs de muziek. Carnaval 2023-2024 kun je dus van start gaan met de hele familie. Iedereen is welkom en de toegang in de feesttent is beide dagen helemaal gratis. Als je verder wilt weten wat er nog meer te doen is met het komende carnavalsseizoen, kijk dan op www.buulderbuk.nl.

Foto Monique Duisters