Ledub Ds 1 onderuit in Haarlem

BUDEL – Zaterdag stond de volleybalwedstrijd van Ledub Dames 1 tegen Spaarnestad Dames 1 in Haarlem op de planning. Daielle Klijsen maakte het verslag.

“We begonnen deze dag al met een tegenslag…we kregen in de ochtend een appje van onze Lau dat zij er niet bij kon zijn, zij lag ziek op bed. Alsof dat nog niet genoeg was, hadden  we ook nog eens file en kwam de laatste auto pas om 15.35 uur aan. Door de sportiviteit van de tegenstander en scheidsrechters mocht de wedstrijd een kwartiertje later beginnen! 

We hadden één taak toen we de wedstrijd begonnen en dat was knop om en volle bak focussen. Dit voerde we in set 1 wisselvallig uit. We wisten al snel dat het knokken werd voor iedere bal. Door goede service en vechtlust winnen we de eerste set met 21-25. 

Set 2, in set 2 waren we onze servicedruk kwijt en daardoor werd het spelletje van de tegenstander moeilijk. De tegenstander wilde deze set duidelijk niet afgeven en knokte erg hard. Helaas gingen wij mee met de onrust en chaos van de tegenstander en wisten het in deze set niet naar onze kant te buigen. We verliezen deze set met 25-16.

Set 3, de vecht-set waarin we ontzettend veel veerkracht hebben getoond. Vanuit een 3-8 achterstand knokten we ons terug naar 15-14. We wisten één ding: deze set pakt niemand ons af! Dit hebben we dan ook laten zien en tot in de laatste puntjes was het spannend. Toch wisten wij aan het langste eind te trekken! Wij winnen deze met 23-25.

Set 4, we startten deze set goed en zaten nog in de flow van de 3e set, maar Spaarnestad gaf niet zomaar op en na een nek aan nek race pakten zij deze set met 25-23 

Op na een 5-setter; het wordt alles of niets. Spaarnestad had vanaf punt één in deze set een sterke service en maakte het ons moeilijk om de kansen die we kregen af te maken. Met een wissel van kant bij de stand 8-5 was het vuur al een beetje gedoofd. Het liep niet en we hadden veel moeite om in ons eigen spel te komen. Onze coach Jan pakte een time-out en maakte ons duidelijk dat hier nog echt wel wat te halen viel! Met nog een paar punten knokken, verliezen we deze set met 15-13 en daarmee de wedstrijd met 3-2. 

Op naar een nieuwe trainingsweek! Zaterdag nieuwe kansen tegen Pegasus thuis! We kunnen jullie steun goed gebruiken, dus hopelijk tot dan!”