Verkiezing ‘OCC Ondernemer van het jaar 2023’

CRANENDONCK – Cranendonckse bedrijven worden niet alleen tijdens de ‘Dag van de ondernemer’ op vrijdag 17 november in het zonnetje gezet. Een dag eerder staan zes lokale bedrijven vol in de spotlights. Dan houdt Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) de verkiezing ‘OCC Ondernemer van het jaar 2023’.

De laatste keer dat er een ondernemersverkiezing in Cranendonck werd gehouden was in 2019. Die verkiezing werd gehouden door Kiwanisclub Cranendonck in samenwerking met de gemeente Cranendonck en Rabobank Weerterland en Cranendonck. 

Dit jaar organiseert Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) samen met de gemeente de verkiezing van de ‘OCC Ondernemer van het jaar 2023’. Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) telt ruim honderd leden. Verreweg de meeste bedrijven zijn in Cranendonck gevestigd. Daarnaast is een aantal ondernemers lid dat hun roots in de gemeente heeft liggen. 

“We willen er een jaarlijks terugkomend ondernemersfeest aan de vooravond van de Dag van de ondernemer van maken”, vertelt OCC-penningmeester Mat Lammers. De bekendmaking en uitreiking van de prijs vindt plaats op donderdag 16 november tijdens een feestavond in De Borgh in Budel. Lammers: “Het wordt een informele avond met een officieel randje.” 

Bij de Cranendonckse ondernemersvereniging kwamen 120 aanmeldingen binnen voor de verkiezing. Lammers: “Het merendeel van aanmeldingen is afkomstig van collega-ondernemers.”

De bedrijven zijn ingedeeld in twee categorieën: ‘bedrijven tot en met vijf medewerkers en zzp’ers’ en ‘bedrijven met meer dan vijf medewerkers’. De jury met daarin wethouder Marcel Lemmen en OCC-voorzitter Joost Ploos van Amstel heeft een selectie gemaakt van drie ondernemers per categorie. Lammers: “Op deze manier maken ook kleine bedrijven kans om te worden verkozen tot ondernemer van het jaar.”

Genomineerd in de categorie ‘bedrijven tot en met vijf medewerkers en zzp’ers’ zijn Architectenburo ZIJN (Roel Lamers), Impressiv Engineering (Luc Hems en Nick Evers) en Fortune Coffee (Freddy Kerkhofs). De kandidaten in de categorie ‘bedrijven met meer dan vijf medewerkers’ zijn Van der Steen Elektro (Barry van der Steen), Van Horne Brandstoffen (Roel van Horne) en De Jong, De Echte Bakker (William de Jong).

De genomineerde bedrijven worden in de aanloop naar de verkiezing op 16 november onder de loep genomen. “Daarbij wordt onder meer gekeken op welke manier deze bedrijven zich profileren en hoe ze met de problematiek in hun branches omgaan. Voor bijna alle ondernemers geldt op dit moment dat het ontzettend moeilijk is om mensen te vinden. We kijken onder meer hoe de genomineerde bedrijven met de heersende arbeidskrapte omgaan”, vertelt Lammers (Van Deurzen Heftrucks), die samen met collega-ondernemers Stef Bogers (Komma) en Teun Kooken (Kooken BV) bij de genomineerde ondernemers op bedrijfsbezoek gaat.

Daarnaast zullen de bedrijven zich op 16 november in De Borgh presenteren, waarna de winnaars bekend worden gemaakt. “De beide winnaars wacht de spreekwoordelijke eer. Daarnaast krijgen ze een beeldje gemaakt door Loods19 in Budel”, vertelt Lammers.

Het programma op donderdag 16 november begint om 20.00 uur. De avond wordt gepresenteerd door Boy Jansen en muzikaal ingevuld door de 2nd Hand Band.

Voor OCC-leden is de feestavond vrij toegankelijk voor twee personen. De entreeprijs voor niet-leden is 50 euro. Aanmelden voor de feestavond kan tot 11 november. Dit kan onder meer via het aanmeldformulier op de website occ-cranendonck.nl