“Verpletterend hilarische” Fuad Hassen in De Smeltkroes

MAARHEEZE –  De recensenten waren opvallend eensgezind over Fuad Hassen: “verpletterend hilarisch” en “een meester in het bespelen van het publiek” schreef Theaterkrant, “opnieuw valt het op hoe snel, hoe soepel en hoe effectief hij een zaal weet in te pakken” oordeelde Dagblad van het Noorden. “Fuad verstaat de kunst om zijn fantasie lekker te laten ontsporen” en “Fuad Hassen is een rustige, beheerste verteller, die goed is in het uitspelen van komische situaties en bovendien echt iets te vertellen heeft’’ voegden respectievelijk de Volkskrant en NRC daar eerder al aan toe. AK de Smeltkroes zag daar meer dan genoeg aanleiding in om zijn voorstelling “Vogelvrij” naar Maarheeze te halen. Hij speelt deze op zaterdag 25 november.

Pas als je vrijheid wordt afgenomen, besef je wat die inhoudt. Dingen die eerder vanzelfsprekend waren, kunnen ineens niet meer of zijn verboden. Je verlangt weer terug naar die vrijheid en denkt na over wat je allemaal gaat doen zodra het weer kan en mag. Fuad Hassen vraagt zich in zijn vierde voorstelling af of we échte vrijheid wel aankunnen. Zijn wij niet al te veel gedomesticeerd? Want als je het gewend bent om via een app een maaltijd thuisbezorgd te krijgen, wordt het vangen van een kip ineens een heel ander verhaal… Daar sta je dan, in je zelfgemaakte kleding. Met een kip in je hand. Onder een afdakje. Onbeschermd. Vogelvrij.

Fuad Hassen werd geboren in Eritrea en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-up podium, twee jaar later won hij de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award en in 2013 was hij finalist bij Cameretten. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedystijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad – en toch weet hij rake klappen uit te delen.

Kaarten voor deze voorstelling kosten € 17,50 en zijn online verkrijgbaar op akdesmeltkroes.nl of aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling, die start om 20.30 uur.

Foto Ngoc Chau