KFC Hamont al zeven wedstrijden ongeslagen 

HAMONT-ACHEL – Thuisploeg KFC Hamont 99 reeg de laatste wedstrijden de gelijke spelen aan elkaar. Doordat vorige speeldag met behoorlijke moeite ook bij hekkensluiter Kattenbos Sport slechts een draw behaald werd, moest zaterdag op eigen veld geprobeerd worden om de volle pot te pakken. Tegenstander Turkse FC leek een haalbare kaart, doch is steeds een moeilijk te bespelen tegenstander. 

Verslag Fonny Plessers

Omdat met zeer grote waarschijnlijkheid op het einde van het seizoen in iedere reeks een extra daler zal zijn, moet steeds aandachtig naar de stand gekeken. De huidige plaats van KFC voorspelt geen zorgeloos seizoen, opletten dus.
Een regenachtig begin van deze wedstrijd, gelukkig was de stormachtige wind van de afgelopen dagen flink in kracht afgenomen. De match startte zeer voorzichtig, beide ploegen durfden niet meteen grote risico’s te nemen en keken liever even de kat uit de boom. Het gevolg was dat we tot de twintigste minuut moesten wachten voor enig gevaar voor het doel. Een eerste schotje van Ilario Meli zorgde voor de eerste opwinding. Vlak daarop kwam Ferren Peeters onzacht in botsing met de bezoekende keeper. Na enige verzorging kon hij toch weer de wedstrijd verder zetten. Hij bleek toch teveel last over te houden van dit incident en moest zich alsnog voor het einde van de eerste speelhelft laten vervangen. Ondertussen verstuurde Wesley Van Vlierden vanop links een scherpe voorzet naar doel, Michiel Thijs besloot echter met een te zwak schot. Opwinding op het half uur, in het strafschopgebied leek een fout begaan op een bezoekende speler. Het leek dat de ref hiervoor een penalty floot, gelukkig voor KFC had de attente assistent aan die kant ook buitenspel vastgesteld, geen strafschop dus. KFC kwam hier goed weg. Wesley Van Vlierden kreeg nog bijna een goede kans aan de overkant, een attente keeper graaide nog net de bal voor hem weg voor het gevaarlijk kon worden. Michiel Thijs probeerde nog eens met een schot op doel en kreeg enige tijd nadien de beste kans van deze helft. Quin Looijmans verstuurde knap een voorzet naar de verste paal, Michiel kopte echter net naast. Ook Turkse kreeg vlak voor rust nog twee uitstekende kansen. De eerste werd door een bezoekende speler los over de bal getrapt, de tweede zweefde keeper Marnick Emmers mooi uit zijn doel. Rust dus, zonder overwicht van een van beide ploegen.

De doelpunten zouden dus in de tweede speelhelft moeten vallen. Er gebeurde echter ook in dit begin van deze ronde niet veel vermeldenswaardig. Kansen waren er voorlopig niet. De thuisploeg speelde veel te veel de lange bal, de voorspelers konden hier weinig mee aanvangen. De bezoekers jaagden wel flink op de bal en speelden technisch wel beter dan de thuisploeg. Ze bereikten echter bijna nooit de gevarenzone en konden voorlopig ook geen enkele kans afdwingen. Thuisspeler Jannes Goossens probeerden het eens met een gerichte kopbal. De Turkse bezoekers schoten ook enkele keren vrij ongevaarlijk naar doel. Een goed opgerukte en glijdende Senne Doms probeerde ook de bezoekende keeper te verrassen, zonder resultaat. De grootste kans was echter voor de bezoekers, een alerte Brecht Geebelen veegde de bal echter met de voet van de doellijn weg. De wedstrijd kabbelde zo naar zijn einde en de referee floot uiteindelijk met een doelpuntloos gelijkspel de wedstrijd af. Geen groot spektakel vandaag, de thuisploeg scoort met het zoveelste gelijkspel op rij niet veel op en weet zich niet op te werken in het klassement. Een verplaatsing volgende zaterdag op Wapenstilstandsdag naar de autoritaire leider Lindelhoeven VV voorspelt daarom ook niet veel goeds. Als ze echter de nodige munitie meenemen is een verrassing nooit uitgesloten.