Off-day voor dames FCC

CRANENDONCK – Vrijdagavond speelde het 7-tal hun wedstrijdjes op het sportpark van Leveroy. Door afwezigheid van 1 team stonden er deze avond maar 2 wedstrijden per team gepland. Deze werden beiden overtuigend gewonnen door FCC met 4-0. Volgende maand, op vrijdag 1 december zal de laatste ronde gespeeld worden in Baexem, waarna de poules opnieuw ingedeeld worden voor de tweede helft van het seizoen. Cranendonck staat momenteel met overtuiging op de eerste plaats, zonder enig puntverlies.

Zondag was het de beurt aan het 11-tal om de 3 punten op  het eigen sportpark te houden tegen Helden. Helden staat momenteel in de onderste regio met nog maar 1 gewonnen wedstrijd. Toch mochten zij niet onderschat worden, zo bleek ook uit de eerste minuten van deze wedstrijd. Met veel druk naar voren probeerde Helden meteen orde op zaken te stellen. Ze waren fel en tikten goed rond. Ze kregen een paar kansjes op de voorsprong, maar lieten deze liggen. Halverwege de eerste helft vond Cranendonck eindelijk haar spel terug en begon te voetballen. Met een paar mooie combinaties konden ook zij gevaarlijk worden. Helaas ontbrak de laatste pass en konden zij ook niet tot scoren komen voor rust. 

Waar het spel in de eerste helft nog mooi heen en weer ging, werd het de tweede helft een stuk rommeliger, vooral aan de kant van de thuisploeg. Vooral het laatste half uur van de wedstrijd kwam Cranendonck er niet meer uit en iedere bal die naar voren werd gespeeld kwam net zo hard weer terug. Het was dan ook te verwachten dat de 0-1 ging vallen na een goede actie van de rechtsbuiten van Helden. FCC kwam maar amper over de middenlijn en het spel was kort gezegd niet goed. Er werd evengoed hard gewerkt om de schade te beperken, maar Cranendonck had duidelijk een off-day. Zo’n 10 minuten voor tijd viel ook de 0-2 nog na een counter en een schot in de lange hoek.  Een wedstrijd om snel te vergeten voor de dames van FC Cranendonck. Hopelijk kunnen zij zich volgende week herpakken in de wedstrijd tegen SJVV om 10.30 uur op het eigen sportpark De Braken in Soerendonk.